Orbán Viktor: A Soros-hálózat szervezi a migrációt a Balkánon

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Vágólapra másolva!
Egy operatív törzs jött létre a koronavírussal kapcsolatban, hogy minden eshetőségre felkészüljön Magyarország - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban. A kormányfő az interjúban beszélt arról is, hogy a röszkei áttörés megmutatta, hogy továbbra is a határvédelem és a migráció megfékezése az egyik legfontosabb feladat. Ezeken kívül szóba került a gyöngyöspatai kártérítések ügye és a börtönbiznisz is.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a koronavírussal kapcsolatban azt mondta, az egész világ egy nagy falu, és ennek következménye, hogy ami az egyik végében történik, az hamar átér a másik felére. Minden járványt komolyan kell venni, nem szabad elbagatelilzálni a dolgot - tette hozzá. Baj nincs, de lehet - mondta a kormányfő.

A kormányfő kijelentette, hogy péntek reggel felállt egy operatív törzs Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével. Amit a védekezés érdekében meg lehet tenni, azt megtettük - mondta Orbán Viktor, aki szerint a vírussal kapcsolatos rémhírterjesztés ellen fel kell lépni.

A röszkei betörés után továbbra is első helyen a határvédelem

A röszkei betöréssel kapcsolatban kijelentette, volt már egy ilyen kísérlet, de nem olyan könnyű betörni Magyarország területére, mivel nagyon komoly határzár épült fel. Beszélt arról is, hogy akik jogellenesen betörtek az ország területére, azokat elítélik, és kiutasítják. Most

– tette hozzá. Eddig zsebpénznek sem nevezném, amit eddig az unió adott nekünk a határvédelemre – hangsúlyozta a kormányfő. Jó lenne, ha anyagi felelősséget is vállalna az unió. A tervezett uniós költségvetésnek nem a közös határt kell védenie, hanem az erre szánt összeget a sikeresen határt védő országoknak kell adni – jegyezte meg.

– mondta, hozzátéve: Soros emberei mindenhol arról beszélnek, hogy a migráció jó dolog, minden vita mögött ez a véleménykülönbség áll.

Továbbra is a határvédelem és a migráció megállítása az egyik legfontosabb feladat – mondta Orbán Viktor.

Véget kell vetni a börtönbiznisznek

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy még életében nem látott olyat, mint a börtönbiznisz. Olyan emberek, akik ügyvédnek mondják magukat, és 12 ezer pert indítanak Magyarország ellen Brüsszelben, nem tudom, mire kapták a diplomájukat, és hová tették az etikai kérdéseket? A leghatározottabban szeretnék fellépni a börtönbiznisszel szemben! – jelentette ki Orbán Viktor

– hangsúlyozta. A nemzetközi szerződések általános elvei nem rosszak, de amikor ezt a gyakorlatba alakítják át, akkor az egyezményekben szereplő kínzás fogalmát kimerítik – tette hozzá. Mindez messze túlnyúlik Magyarország lehetőségein. Az végképp arcpirító, hogy ezek az emberek végül erkölcsi elvekkel jönnek elő – tette hozzá a kormányfő.

Gyöngyöspata: A tisztességes emberek számára elfogadhatatlan a helyzet

Gyöngyöspata esetében fontos kijelenteni, hogy a romák aránya csupán 20 százalék a településen, és az a helyzet alakult ki, hogy az elmúlt években az iskolában áldatlan állapotok lettek - magyarázta Orbán Viktor, majd emlékeztetett arra, hogy a nem roma magyarok minderre úgy reagáltak, hogy szép lassan kivették a gyerekeiket, és elvitték más település iskolájába.

– tette hozzá.

Ez nem etnikai törésvonal, mivel a cigányok között is vannak olyanok, akik rendes oktatást szeretnének, ők is elviszik a gyerekeiket máshova. Horváth Lászlót miniszteri biztossá nevezte ki a kormányfő, hogy kezelje a helyzetet. A tisztességes emberek számára elfogadhatatlan ez a helyzet – tette hozzá Orbán Viktor, majd arról beszélt, hogy

– tette hozzá.

– mondta végül a kormányfő a győri polgármester-választásra utalva, ahol a Fidesz által támogatott jelölt, Dézsi Csaba András győzött a múlt hétvégén. Egy feddhetetlen jelöltről van szó - jegyezte meg Orbán Viktor.