Letartóztatásban marad a lány, aki hátba szúrt egy másik lányt egy gyerekotthonban

Vágólapra másolva!
Április végéig letartóztatásban marad az a 13 éves lány, aki december végén egy kenyérvágó késsel életveszélyesen megsebesítette egy 15 éves társát egy esztergomi gyermekotthonban.
Vágólapra másolva!

Meghosszabbították a letartóztatását annak a 13 éves lánynak, aki december végén hátba szúrta egy 15 éves társát egy esztergomi gyermekotthonban - írja közleményében a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Az ügyészség indoklása szerint azért indítványozták a hosszabbítást április 30-ig, mert a gyanúsítottal szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés és a jogellenes befolyásolás veszélye.

A nevelő húzta ki a kést a gyerek hátából

A 13 éves lány december 29. 17 óra 30 perc körül az egyik esztergomi gyermekotthonban előzmény nélkül egy 11,5 cm pengehosszúságú késsel a jobb lapocka alatti részen hátba szúrta iskolatársát, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Blikk korábban azt írta az esetről, hogy a késelés az intézet konyhájában, a csoport nevelőjének szeme láttára történt, de olyan gyorsan, hogy se a csoport tagjainak, se a nevelőnemknem volt esélye megakadályozni a támadást.

A nevelő közbelépése akadályozta meg a nagyobb bajt,

miután kihúzta a kenyérvágó kést a lány hátából, riasztotta a mentőket is.

Büntethető

Az igazságügyi gyermekpszichiáter szakértő elsődleges véleménye szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett tette következményeinek felismeréséhez szükséges belátással és beszámítási képességgel, így

az általa elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt büntethető.

A gyanúsított ezt a bűncselekményt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.