Magyarország a fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségek kategóriába sorolta át Kínát

Védőfelszerelést viselő kórházi dolgozó eligazítást ad egy párnak a közép-kínai Hupej tartománybeli Vuhanban 2020. január 30-án.
Vágólapra másolva!
Magyarország úgy döntött, mivel a beutazás és tartózkodás fokozott biztonsági kockázattal jár, ezért Kína egész területe a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségek kategóriába kerül. Mindez azt jelenti, hogy csak halaszthatatlan ügyben utazzanak az ázsiai országba a magyarok. 
Vágólapra másolva!

Kína teljes Hupej tartományát a Külgazdasági és Külügyminisztérium az I. utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába sorolta. A minisztérium konzuli szolgálata Kína egész területére nézve felhívja az utazók figyelmét, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel járjanak el, illetve lehetőség szerint csak halaszthatatlan ügyben utazzanak Kínába.

- közölte a konzuli szolgálat honlapja.

Tekintettel arra, hogy számos légitársaság függeszti fel a Kína különböző városaiba közlekedő járatait, azt javasolja a külügyminisztérium, hogy az ott tartózkodó magyar állampolgárok vegyék fel a kapcsolatot légitársaságukkal (amelyikkel Kínába utaztak), illetve folyamatosan kísérjék figyelemmel, hogy milyen légitársaságok, valamint egyéb elutazási lehetőségek állnak rendelkezésre, ha távozni kívánnak Kínából.