A debreceni önkormányzatnak nincs kapcsolata a börtönbizniszben érintett helyi ügyvédi irodával

Vágólapra másolva!
A debreceni önkormányzatnak semmilyen kapcsolata nincs a börtönbizniszben érintett helyi ügyvédi irodával - közölte a városháza sajtóirodája pénteken az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Közleményük szerint pénteken több sajtótermékben megjelent az a hír, miszerint a "börtönbizniszben" érintett Mohácsi Ferenc ügyvéd hosszú időn keresztül kapcsolatban állt Debrecen önkormányzatával és a város tulajdonában álló gazdasági társaságokkal.

"Az érintett sajtótermékek

valótlanul állítják, hogy Debrecen önkormányzatának, vagy gazdasági társaságainak bármilyen együttműködése lett volna az elmúlt időszakban az említett ügycsoportban eljáró ügyvéddel"

- írták, hozzátéve: a valóság az, hogy a "börtönbiznisznek" nevezett ügykörben Mohácsi Ferenc Zsolt ügyvéd és a tulajdonában álló Dr. Mohácsi Ferenc Zsolt Ügyvédi Iroda járt el, amellyel az önkormányzatnak és szerveinek semmilyen kapcsolata nem állt fenn, sem a közelmúltban, sem korábban.

Lapinformációk szerint a debreceni dr. Mohácsi Ügyvédi Iroda bonyolította a legtöbb kártalanítási pert a fogva tartás rossz, egészségkárosító körülményeire hivatkozva a magyar állammal szemben.

A dr. Mohácsi Ügyvédi Iroda 1880 jogesettel 814 millió forint kifizetését érte el az Origo által megszerzett dokumentum szerint. Utána, ahogy korábban megírtuk, a médiából ismert Magyar György nevével fémjelzett Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda következik 419 esettel és 544 millió forinttal.