Papp Dániel: Alaptalanok és elfogadhatatlanok a Siklósi Beatrixot érő vádak

Papp Dániel
Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!
Alaptalannak nevezte a Kossuth Rádió csatornaigazgatójává kinevezett Siklósi Beatrixot érő vádakat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesületének (NÜB) írt levelében – értesülhettünk az MTI-től.
Vágólapra másolva!

Papp Dániel kiemelte, hogy amíg ő irányítja az MTVA-t, garantálja, hogy a közmédia műsorai továbbra is nemre, fajra és felekezethez való tartozásra tekintet nélkül szolgálják minden ember érdekét.

Siklósi Beatrix kinevezése ellen több zsidó szervezet, köztük a NÜB is tiltakozott nyílt levélben, kifogásolva, hogy nem elég elfogulatlan és antiszemita tartalmakat terjeszt. Papp Dániel a szervezetnek írt levelében közölte, hogy

mélyen egyetért a szervezettel abban, hogy az antiszemitizmusnak még csak megtűrt helye sem lehet a közéletben.

Ezért a közszolgálati médiában és a kereskedelmi csatornákon is a leghatározottabban fel kell lépni ellene.

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója Forrás: MTVA

A vezérigazgató azt írta levelében, hogy Magyarországon ebben közmegegyezés van, ezért is alakulhatott ki hazánkban a polgárok és a történelmi egyházak között együttműködés. Biztosíthatom Önöket arról, hogy a közmédia is ezen elvek mentén marad. Majd hozzátette, hogy miután ebben egyetértés van,

váratlanul érte a nyílt levél, amelyet több szervezet jegyzett,

és amely az egyik legkiválóbb munkatársunkat érinti. A vezérigazgató megjegyezte, hogy különösen azért, mert a

Siklósi Beatrix által korábban vezetett M5 kulturális csatorna műsorában, többek között Köves Slomó vezető rabbi is tiszteletét tette, nem említve semmilyen kifogást a csatornaigazgatóval kapcsolatban.

Siklósi Beatrix, az Kossuth Rádió csatornaigazgatója Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Papp Dániel felidézte, hogy Siklósi Beatrix a kultúra területén végzett magas szintű szakmai munkája mellett az elmúlt több mint

30 év alatt a köz szolgálatának számos területén alkotott maradandót, a közmédia jótékonysági akcióját vezetve munkája évről évre számos alapítvány működését segíti.

Az MTVA vezérigazgatója kiemelte, hogy a Siklósi Beatrix által irányított "Jónak lenni jó" projekt csak az elmúlt év végén több mint 200 millió forintot gyűjtött össze a koraszülött gyerekek gyógyításáért létrehozott Peter Cerny Alapítvány javára. Továbbá leszögezte, hogy ez is, és még számos olyan műsor, produkció, dokumentumfilm kötődik a nevéhez, ami alkalmassá teszi jelenlegi pozíciójának betöltésére.

Papp Dániel hangsúlyozta, hogy

minden vád, amely Siklósi Beatrixot az utóbbi időben a sajtóban érte, alaptalan és elfogadhatatlan.

Végül azzal zárta levelét, hogy a közmédia műsorai továbbra is nemre, fajra és felekezethez való tartozásra tekintet nélkül fogják szolgálni miden embertársunk érdekét.

Ameddig én irányítom ezt az intézményt, ezen elvek betartását garantálom - írta.