Nyugdíjas asszonyt fosztottak ki Dunaújvárosban

Vágólapra másolva!
Elfogtak két dunaújvárosi férfit, akik felkerestek egy idős nőt, majd figyelmét elterelve több millió forintot loptak el tőle.
Vágólapra másolva!

Nyugdíjas nőt keresett fel dunaújvárosi lakásán január 27-én reggel egy ismeretlen férfi azzal, hogy a vízműtől érkezett, mert túlfogyasztás van a lépcsőházban és neki ellenőriznie kell azt, majd a lakásában a nyugdíjas szelvényeket kérte ellenőrzésre.

Forrás: Police.hu

Az idős nő erre bement a kamrába, és előhozott egy befűttes üveget, kivette belőle a papírokat, és átadta a férfinak. A nő azonban a papírokon kívül a spórolt pénzét is az üvegben tartotta, körülbelül 2,5 millió forintot. A férfi látva ezt,

elterelte az asszony figyelmét azzal, hogy kért egy pohár vizet, és ahogy az asszony hátat fordított neki, kihasználta az alkalmat, és felmarkolta az üvegben lévő összes pénzt. Ezután elköszönt, és sietve távozott a lakásból.

Amikor a 83 éves nő vissza akarta tenni a szelvényeket az üvegbe, észrevette, hogy a pénze hiányzik belőle.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi egy ismeretlen társával ment be a lépcsőházba, majd amíg egyikük a lakásban volt, addig társa a lépcsőházban figyelt.

Forrás: Police.hu

A rendőrök a gyors adatgyűjtésnek, és a térfigyelő kamerák felvételeinek köszönhetően azonosították őket.

A 49 éves C. Istvánt és társát, az 52 éves S. Jánost még aznap elfogták és kihallgatták. Javasolták a letartóztatásukat, melyet a bíróság január 30-án elrendelt.

A nyomozás során kiderült, hogy a két férfinak korábban már többször kellett felelniük lopási ügyek miatt. Egyikük ráadásul feltételes szabadásgának próbaideje alatt követte el a lopást.

Forrás: Police.hu