Bajkai István: Legyenek olyan alapkérdések, amikben egyetértés van

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a gyöngyöspatai ítélet kapcsán a kormányzat szándékáról, valamint a közéleti beszédstílus állapotáról.
Vágólapra másolva!

A politikus beszélt a kormány döntéséről Gyöngyöspata kapcsán, ahol megszületett egy bírósági döntés, ám ebben az ügyben a miniszterelnök fontos nyilatkozatot tett. Bajkai István szerint társadalmi döntéseket nem lehet bírósági ítéletekkel megoldani, mindenképpen jogállami megoldásokat kell alkalmazni, az igazságügyi tárca éppen ezen dolgozik.

A politikus egy szakértő kijelentésére, mely szerint Romániában jelenleg államosítás zajlik, kifejtette, már korábban többször is elmondta a szomszéd ország kapcsán, hogy ott súlyos jogállamisági problémák merülnek fel, ám az, hogy ennek Brüsszelnek, az EU-nak nincsen semmilyen jogállami válasza, az azt jelenti, hogy Európa a jogállamiságra nem úgy tekint, mint egy abszolút mércére, sokkal inkább politikai eszközként tekint rá. Azaz, ha van egy ország, amelyik vitatja Brüsszel álláspontját, azt el lehet ítélni, amelyik ország nem vitatkozik, azt nem ítélik el.

Bajkai István, int a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke a határontúli területeken élő tehetségek felkutatását tűzte ki egyik céljául, ennek megfelelően a Erdélyben is szerveznek egy tehetséggondozó központot. Mint megjegyezte, abban bízik, hogy

A magyar ökölvívó akadémiák a magyar állam tulajdonában lesznek, így ezeket a remény szerint nem éri majd az államosítás veszélye. Mint hozzátette, a Kárpát-medencében több helyen és több országban szeretnének ökölvívó akadémiákat létesíteni, mert ezek erősítik a közösséget, arról nem beszélve, hogy sok fiatal tehetség található többek között Erdélyben.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.