Novák Katalin tiltakozik Niedermüller Péter gyűlöletkeltése ellen

Sargentini jelentés, Orbán ellen felszólalók
Niedermüller Péter Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége
Vágólapra másolva!
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár véleménycikke a Mandiner hasábjain jelent meg.
Vágólapra másolva!

"Az ellenzéki összefogás polgármestere, Niedermüller Péter rémisztő képződményként írta le a magyar emberek többségét. Amikor először hallottam, alig akartam hinni a fülemnek. Sok gyűlöletteli állítást hallottam már ellenzéki politikusoktól –

volt, aki patkánynak minősítette a Fidesz szavazóit

–, mégis meglepett, hogy valaki ilyen megvetéssel beszéljen az emberek egy jelentős csoportjáról.

Kikkel is van baja a „Demokratikus" Koalíció politikusának? A heteroszexuális fehér férfiakkal és nőkkel, akiket egyszerűen „rémisztő képződménynek" titulált az ATV egyik esti műsorában, ahol szó szerint a következőket mondta:

Mivel nem szeretek a kontextusból kiragadva értelmezni mondatokat, az első döbbenet után megnéztem a stúdióbeszélgetésről készült felvételt is, ami – ha lehet – csak tovább rontott a helyzeten.

Amikor ugyanis a fenti szavak elhagyták a kulturális antropológus végzettségű Niedermüller száját, ahelyett, hogy elszégyellte volna magát,

önnön nagyszerűségétől elragadtatva tovább fejtegette gyűlöletkeltő gondolatmenetét. Sőt, hozzátette, hogy „ez a családelképzelés".

Niedermüller Péter Forrás: Hirado.hu

Majd a keresztény, heteroszexuális fehér embereket határtalanul unalmasnak nevezte, akikben nyoma sincs a progressziónak, innovációnak, kreativitásnak. Mindeközben a beszélgetés többi résztvevője – köztük a nagy ellenzéki összefogás egy másik pártja, a „Párbeszéd" országgyűlési képviselője – nem egyszerűen szó nélkül hallgatták ezeket a minősíthetetlen kijelentéseket, hanem széles mosollyal arcukon, még hozzá is fűztek egy-egy jelzőt.

És ha valaki azt gondolná, hogy a szereplés miatti izgalom hevéből ocsúdva bármelyikük önkritikát gyakorolt, vagy akár az ellenzéki összefogás pártjai közül valamelyik elhatárolódott az elhangzottaktól – az egymás iránti tisztelet és a gyűlöletbeszéddel szembeni zéró tolerancia jegyében – ki kell, hogy ábrándítsam:

Én tiltakozom Niedermüller Péter gyűlöletkeltő szavai ellen.

Tiltakozom az ellen, hogy a magyarok jelentős részét valaki rémisztő képződménynek nevezze.

Tiltakozom az ellen, hogy a keresztény, heteroszexuális, fehér embereket pusztán e tulajdonságaik miatt bárki a fejlődés, a kreativitás akadályozójának minősítse. Tiltakozom az ellen, hogy a széles nyilvánosság előtt vallási meggyőződés, szexuális orientáció és bőrszín miatt bárkit megbélyegezzenek, ellenük uszítsanak!

Tiltakozom az ellen a kijelentés ellen, hogy a férfi és nő kapcsolatán alapuló család megvetendő, ami felett eljárt az idő. Visszautasítom azt az állítást is, hogy a keresztény, fehér emberek határtalanul unalmasak.

A magyar családpolitika progresszív, innovatív és kreatív.

Alapelve, hogy szabadságot adjon, hogy lehetőséget teremtsen, hogy bővítse a mozgásteret. Magyarországon az Alaptörvénynek megfelelően a házasság férfi és nő kölcsönös elhatározásán alapuló kapcsolat, azok a heteroszexuális párok, akik nem szeretnének házasságot kötni, regisztrált élettársi, a homoszexuális párok pedig bejegyzett élettársi kapcsolatot hozhatnak létre.

A gyermekgondozás első három évét akár az édesanya, akár az édesapa otthon töltheti gyermekével, a családi adókedvezményt a szülők tetszés szerint oszthatják meg, a kisgyermek mellett egészen korán munkát lehet vállalni, ilyenkor ott a bölcsőde ingyenes étkezéssel, de a nagyszülő is mehet gyedre. A fiatalok a közös életkezdéshez olyan segítséget kapnak, amilyet korábban soha. És ha valaki ezzel együtt úgy dönt, hogy nem köt házasságot, nem vállal gyermeket, vagy a lehetőségek közül semmit sem szeretne igénybe venni, úgy természetesen ezért nem éri hátrány.

Közel kétszer akkora összeget fordítunk GDP-arányosan családtámogatásokra, mint a fejlett országok átlaga.

Én ezt tartom progressziónak, innovációnak és kreativitásnak. Az, ha megtagadjuk zsidó-keresztény gyökereinket és keresztény életformánkat, az, ha nemet mondunk a hagyományos családra, az, ha a migrációs nyomásnak engedve ellenőrizetlenül eresztjük be a tőlünk eltérő kulturális, vallási és nyelvi háttérrel rendelkező tömegeket Magyarországra, az nem progresszió, nem innováció, nem kreativitás. Az megítélésem szerint a magyar emberek jövője szempontjából súlyos hiba és felelőtlenség.

Az pedig, ha az állítólagos gyűlöletkeltés ellen valódi gyűlöletkeltéssel lép fel valaki, mint ahogy tette azt Niedermüller Péter és a hozzá asszisztáló Tordai Bence, elfogadhatatlan, elutasítandó!"

Tüntetés lesz