MKPK: Megdöbbentő, hogy Magyarországon keresztényeket bélyegeznek meg hitük miatt

Niedermüller Péter, Gyurcsány Ferenc
Budapest, 2016. február 13. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (b) és Niedermüller Péter, a DK alelnöke, EP-képviselő kezet fog a párt kongresszusán a Syma rendezvényközpontban 2016. február 13-án. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjait megdöbbentette, hogy 2020-ban Magyarországon keresztény embereket bélyegeznek meg a hitük miatt - olvasható a testület állandó tanácsának az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Vágólapra másolva!

Niedermüller Péter (DK) VII. kerületi polgármester közelmúltban elhangzott nyilatkozatára reagálva azt írták:

Gyurcsány Ferenc és Niedermüller Péter Forrás: MTI/Marjai János

Hozzáfűzték: tehette ezt a megszólaló úgy, hogy kijelentésétől - tudomásuk szerint - eddig sem a kereskedelmi csatorna, sem pártja, sem a hasonló esetekben többször fellépő érdekvédelmi szervezetek határozottan nem határolódtak el.

Úgy fogalmaztak:

"Hitünk, kultúránk, történelmünk arra tanít bennünket, hogy tiszteljük egymást és a másik emberi méltóságát, még akkor is, ha véleményünk nem mindenben egyezik" - tették hozzá.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Niedermüller Péter az ATV január 23-i műsorában azt mondta: "Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket (ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a "nemtudoménmik"), akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak - meg azért nők is vannak közöttük. (...) Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek."