Hollik István: Niedermüller Péter távozzon a közéletből

Niedermüller Péter, DK
Budapest, 2017. november 18. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, EP-képviselő beszédet mond a pártja országos választási programbemutató salgótarjáni rendezvényén 2017. november 18-án. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnökének közéletből való távozására szólított fel Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. A kereszténydemokrata politikus rámutatott: a VII. kerületi polgármester fehér, keresztény és heteroszexuális emberekre vonatkozó kijelentései vállalhatatlanok.
Vágólapra másolva!

A kormánypárti képviselő felidézte, hogy a DK-s politikus rémisztő képződményeknek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális embereket. Ezt bárhogyan nézik, próbálják értelmezni, nem más, mint színtiszta rasszizmus, család- és kereszténygyűlölet a javából. Ezt a mondatot hiába próbálják, nem lehet meg- és kimagyarázni - rögzítette a KDNP országgyűlési képviselője. Hollik István szerint jól mutatja mindazt, amit Gyurcsány Ferenc és a DK képvisel, ahogy gondolkodnak a magyar emberekről, akik között több millióan vannak fehérek, keresztények és heteroszexuálisok.

A DK szövetségesei is mélyen hallgatnak

Megjegyezte:

Mindez már annyira kínosra sikeredett, hogy a műsorvezetőnek kellett bocsánatot kérnie helyette - jegyezte meg Hollik István. Összegzése szerint ismét bizonyossá vált, hogy a DK-nak és Gyurcsány Ferencnek csak a hatalom számít, és még egy ilyen vállalhatatlan mondat után sem mondatják le polgármesterüket.

Niedermüller Péter lemondását követeli a Fidesz Forrás: MTI/Komka Péter

Egy polgármesteri szék, a megszerzett hatalom fontosabb, mint az alapvető emberi értékek tiszteletben tartása - fogalmazott a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója. Hozzátette: ha ez nem így lenne, akkor már nemcsak bocsánatot kellett volna kérnie, hanem régen le kellett volna mondania. A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő rámutatott:

- jegyezte meg Hollik István.

Kérdésre azt mondta: ő maga részt vesz azon a budapesti tüntetésen, amelyet a Niedermüller kijelentése elleni tiltakozásul a szerveztek csütörtökre. Ez nem egy pártügy, ha bármilyen jóérzésű magyar ember végighallgatja a felvételt, teljesen egyértelmű és nyilvánvaló a tartalma. Ha valakinek számítanak az emberi értékek, és tenni akar valamit, jöjjön el, mutassák meg együtt, Magyarországon másokat becsmérelni, ilyen kirekesztő mondatokat tenni következmények nélkül nem lehet.

Ezt mondta Niedermüller

A DK alelnöke az ATV egyik múlt heti műsorában úgy fogalmazott: "Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket (ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a "nemtudoménmik"), akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak - meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek".