Vágólapra másolva!
Ellenzéki polgármestereket, képviselőket próbál a Magyar Újságírók Országos Szövetsége arra rávenni, hogy hozzanak létre egy pénzalapot az úgynevezett "független" hírportálok támogatására. A MÚOSZ alapszabálya egyébként úgy kezdődik, hogy semmilyen támogatást nem fogadhat el a szervezet pártoktól. 
Vágólapra másolva!

Egy közös pénzalap létrehozása érdekében levelet írt az ellenzéki vezetésű önkormányzatok vezetőinek Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) vezetője - derült ki az Origo birtokába került dokumentumból.

Hargitai Miklós Forrás: Origo

A MÚOSZ vezetője azt szeretné, hogy az ellenzéki polgármesterek egy, a szervezet által felügyelt alapba fizessenek be, és abból finanszírozzák a helyi ellenzéki médiát. Hargitai online portálokat szeretne létrehozni, azokban a megyékben, ahol nincsen általa 'függetlennek nevezett" sajtó. A MÚOSZ szerint nagyságrendileg 50 millió forint elegendő lenne.

Hargitai Miklós felajánlásokat vár Forrás: Origo
Forrás: Origo

Hargitai a levelében arról is ír, hogy

a pénzgyűjtés célja az ellenzéki nyilvánosság létrehozása.

Ezen mondata is komoly ellentétben áll azzal, hogy a levelében máshol független sajtóról beszél. A két kategória gyakorlatilag folyamatosan összekeveredik az írásában.

Hargitai mostani levele abból a szempontból is érdekes, hogy a MÚOSZ alapszabálya úgy kezdődik, hogy