A migránsok tudják, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a határon, ezért próbálkoznak tömegesen

Röszke, 2020. január 28. A lezárt röszkei közúti átkelő 2020. január 28-án. Az átkelőnél hatvan határsértő próbált áttörni 2020. január 28-án hajnalban, a rendőrök megakadályozták őket. MTI/Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
A migránsok tisztában vannak azzal, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a déli határon, ezért próbálkoznak tömegesen - mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője kedd reggel az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Az elemző arra reagált így, hogy a rendőrség közölte,

egy nagyobb migránscsoport megpróbált jogellenesen Magyarország területére bejutni a röszkei közúti határátkelőhelyen.

Deák Dániel arra a kérdésre, hogy lehetett-e erre számítani, úgy felelt, igen, hiszen a tél ellenére nagyon intenzíven érkeznek illegális bevándorlók a déli határra. Ráadásul felkészültek, hiszen mobilalkalmazások, szórólapok segítik az útjukat - tette hozzá.

A lezárt röszkei közúti átkelő 2020. január 28-án. Az átkelőnél hatvan határsértő próbált áttörni 2020. január 28-án hajnalban, a rendőrök megakadályozták őket. MTI/Kelemen Zoltán Gergely Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Tehát nagy valószínűséggel ezek a bevándorlók sem úgy érkeztek ide, hogy azt sem tudják, hogy hol vannak (...), hanem felmerül a gyanú, hogy ezeket a migránsokat felkészítették - mondta Deák Dániel.