A testvérével csempészett Ausztriába migránsokat egy ukrán férfi

Vágólapra másolva!
Egy ukrán férfi a magyar-szerb határon vett fel migránsokat, akiket Szlovákián keresztül csempészett Ausztriába. Volt olyan, amikor a testvérét is beszervezte.
Vágólapra másolva!

A 35 éves férfit egy ismeretlen, "Szlava" nevű férfi beszélte rá arra, hogy a szerb-magyar határnál, a magyar oldalon vegyen fel migránsokat, és csempéssze át őket Ausztriába Szlovákián keresztül, persze pénzért.

A megbeszélteknek megfelelően a férfi tavaly március 20-án a lengyelországi otthonából Magyarországra hajtott az autójával.

Egy nappal később, Dávod közelében felvett nyolc afgán és két pakisztáni migránst, akiket átcsempészett Ausztriába.

A megbízó ezért a munkáért 2500 eurót ígért neki, de csak 1110 eurót kapott.

Az ukrán férfi a következő munkára beszervezte a testvérét is, mivel akkor a megbízó két csoport átcsempészésére adott utasítást. A férfi március 24-én fel is vett öt migránst a szerb-magyar határnál, majd a testvérével egy másik megbeszélt helyhez mentek, ahol 8 embert kellett volna felvenniük. Ott viszont egy ismeretlen autó állt, ezért a férfi kiszállíttatta az autójából az öt migránst, és távolabb parkolt le.

Miután az ismeretlen autó elhajtott onnan, a férfi testvére vette fel az öt embert, és elvitte őket Ausztriába.

Közben a férfi Bajánál várt, de a másik csoportot már nem tudta felvenni. Az öt migráns átcsempészéséért 900 eurót kaptak. Ezek után a horvát-magyar határhoz mentek, ahonnan 22 embert kellett volna átcsempészniük Ausztriába, de a csoport nem ment el a találkozóhelyre. Ettől függetlenül ezért is kaptak a megbízójuktól 900 eurót.

Az ukrán férfi március 28-án egyedül jött Magyarországra, majd Dávod külterületén 12 migránst vett fel az autójába.

El is indultak Ausztria felé, de a hatóságok Nagybaracska külterületén elfogták őket.


A letartóztatásban lévő férfit az ügyészség folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett embercsempészéssel vádolja, és végrehajtandó börtön kiszabását javasolta vele szemben azzal, hogy utasítsák ki Magyarországról.