Hagyta a földön meghalni barátját egy nagykanizsai parkolóban

Vágólapra másolva!
Segítségnyújtás elmulasztása miatt emeltek vádat egy ukrán kamionsofőr ellen. Tavaly ősszel a földön hagyta az éjszaka a kamionjából kizuhant társát, aki reggelre meghalt. Néhányszor ugyan ránézett, de segítséget nem hívott a szívbeteg férfihoz. 
Vágólapra másolva!

A 38 éves ukrán sofőr tavaly októberben érkezett Nagykanizsára, hogy lámpatesteket szállítson Oroszországba, de aznap a kamionját nem tudták megpakolni, ezért megkezdte a négynapos pihenőjét. Másnap érkezett ugyanide az általa jól ismert, szintén ukrán kollégája, aki ugyancsak várakozni kényszerült.

A két férfi együtt vacsorázott, aztán a kamionban éjfélig együtt italoztak, míg lerészegedve el nem aludtak. Hajnali kettő óra körül az egyébként súlyos szívbeteg sértett rosszul lett, az ajtót kinyitva megpróbált lemászni a fülkéből, de közben elvesztette az eszméletét.

Az ajtónyitásra a másik férfi is felriadt, de hiába szólongatta a mellette összegörnyedve ülő társát, az nem ébredt fel.

A kamionból kiszállva kinyitotta neki az ajtót, hogy friss levegőt engedjen be, az eszméletlen férfi azonban kizuhant a magas fülkéből, és arccal az aszfaltnak csapódott.

A mozdulatlanul fekvő férfi a közvetetten életveszélyes sérülései ellenére ekkor még életben volt, társa azonban magára hagyta, és visszaült a kamionba aludni.

Rövid időn belül azonban többször mégis kiszállt, odalépett a láthatóan sérült, mozdulatlan társához, de sem az ott parkoló többi kollégájától, sem a telephely biztonsági őrétől nem kért segítséget, a mentőket sem hívta.

A sérült férfi reggelre meghalt, holttestét a kamion mellett a telep biztonsági őre fedezte fel.

A történtek óta magyarországi bűnügyi felügyelet alatt álló férfival szemben segítségnyújtás elmulasztása miatt emeltek vádat.