Három nappal a megválasztása után Gyurcsányék már meg is dicsérték Jakab Pétert

Jakab Péter, Jobbik, Gyurcsány Ferenc, Demokratikus Koalíció
Vágólapra másolva!
Három nap sem telt el a Gyurcsány Ferenccel való szövetséget támogató új Jobbik-elnök, Jakab Péter megválasztása óta, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője, Barkóczi Balázs máris arról beszélt, hogy a Jobbik a másság elfogadása és a tolerancia útjára lépett.
Vágólapra másolva!

Nem kellett sok időnek eltelnie ahhoz, hogy Jakab Péter és az általa vezetett új elnökség komoly dicséretet kapjon a Demokratikus Koalíciótól. Barkóczi Balázstól, a párt szóvivőjétől többek között azt kérdezték keddi sajtótájékoztatóján, mi a véleményük arról, hogy a Jobbik felszólította Kulcsár Gergelyt mandátumának visszaadására.

"Kulcsár Gergelynek semmilyen demokratikus szervezetben nincs keresnivalója. Azt, hogy Kulcsár Gergely nélkül képzeli el a jövőjét a Jobbik, ezt üdvözlendőnek tartjuk."

Így válaszolt Barkóczi, majd egy mondattal később már kifejezetten megdicsérte a Jobbikot, akik szerinte a másság elfogadásának útjára léptek.

"A demokratikus oldal pártjaiban vannak alapvető és közös értékek. Ezek az emberi élet tisztelete, a másság elfogadása, a tolerancia. Örülünk, hogy a Jobbik is ennek az útjára lépett."

Jakab Pétert, a Jobbik új elnökét nagyon megdicsérte a Demokratikus Koalíció (DK) Forrás: MTI/Soós Lajos, Kovács Tamás

Mint ismert, Kulcsár Gergely azzal szerzett magának hírnevet, hogy korábban beleköpött a holokauszt áldozatainak emléket állító Duna-parti cipőkbe. Ennek ellenére a politikus a néppártodosását hangoztató Jobbik Hajdú-Bihar megyei listájáról került be a közgyűlésbe ősszel.

Gyurcsányék Jakabnak címzett dicsérete nem véletlen: a Jobbik szombati kongresszusán totális győzelmet aratott a Gyurcsány-vonal. Az ideológiamentességet és a DK-val való együttműködést hirdető Jakab közel 90 százalékos támogatottsággal lett elnök, és csak a hozzá köthető jelöltek jutottak be a párt elnökségébe. Első, elnökként megtartott sajtótájékoztatóján arról beszélt Jakab, hogy a Fidesz leváltása érdekében hajlandó a DK-val együttműködni.

Nem sokkal ez után feloszlott a békéscsabai Jobbik, és a szervezet valamennyi tagja kilépett a pártból. Az Origo információ szerint azért döntöttek így, mert nem értenek egyet a DK-hoz való közeledéssel.