Fázó kisgyerekekkel próbált lejáratni egy iskolát a 24, de kiderült: megint nem mondtak igazat

Vágólapra másolva!
Fázó kisgyerekekről, és 16 fokos hidegről tudósított a 24 szerkesztősége az egyik elit budai iskolából hétfői írásában. A Budapesti Gazdasági Centrum Budai Középiskola igazgatója gyorsan reagált a lejárató cikkre, azt írva, alaptalanok a vádak. Egyúttal azt kérte az ellenzéki internetes újságtól: tegyék bele azokat a fotókat, amelyek azt bizonyítják, hogy 24 fok van a gimnáziumban. Azonban hogy, hogy nem, de a fotókat a 24 nem közölte. Azokat a fotókat, amelyek azt bizonyítják, hogy nincs hideg az iskolában. 
Vágólapra másolva!

"A XII. kerületi Budapesti Gazdasági Centrum Budai Középiskolájában kabátban töltik a diákok a téli hónapok tanóráit az osztálytermekben és a folyosókon egyaránt" - írta meg első kézből az oknyomozó riportjairól messze földön híres 24.hu. A balliberális szerkesztőség egy - kevesebb mint 20 fokot mutató - hőmérőről készült fotóval próbálta meg illusztrálni a tarthatatlan állapotot. Bár a lap számtalan panaszkodó diákot megszólaltatott, közülük valahogy egyetlenegyet sem sikerült lefényképezni.

Az álriport készítése igen gyakori az ellenzéki médiumoknál: az Index migrációs referensének rendkívül hihető, csodálatos úti beszámolóitól kezdve Soros blogján át - ők, mint emlékezhetünk, úgy tudósítottak múlt időben Novák Katalin olaszországi szerepléséről, hogy az államtitkár asszony még el sem kezdte a beszédét - egészen a hvg-ig. Ott az egyik riporternő, aki egyébként arra büszke, hogy Havas Henrik "tanította" egy szegedi "kurzuson", a Magyar Állami Operaházról írt nem létező riportalanyok segítségével lejáratónak szánt álriportot.

A 24 szerint kabátban vacogó budai kisdiákok ügyében egyébként "olvasói levélre hivatkozva" az Index is elkezdett kutakodni, e-mailen arról érdeklődtek az iskola vezetőségénél, hogy igaz-e, hogy az "Önök intézményében a téli hónapokban annyira hideg van, hogy a diákoknak kabátban kell a tanórán ülni."

A cikk megjelenése után a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum főigazgatója levélben reagált a 24-nek a vádakra, amit egyébként a lap nagyjából közzé is tett.

"Alaptalan az az állítás, mely szerint a Budapesti Gazdasági Centrum Budai Középiskolájának termeiben 20 fok alatt lenne az átlaghőmérséklet. Az iskolavezetéshez sem a tanulók, sem a kollégák, sem a szülők részéről nem érkezett eddig jelzés az alacsony teremhőmérséklettel kapcsolatban' - írta válaszában.

Azért csak nagyjából, mert e-mailjéhez mellékelt két képet is, ahol nem 16, hanem 24 fokot mutat a hőmérő. Ezeket a 24-nek már nem sikerült megjelentetnie, hiszen ebből egyértelműen kiderülne, hogy - akármennyire is kíméletlennek tűnik a megfogalmazás -,

ismét politikai okokból hazudtak.

Forrás: Origo

A 24 máskor sem ragaszkodott feltétlenül az igazsághoz: például nem is olyan régen úgy próbálták meg lejáratni a fideszes vezetésű csepeli önkormányzatot, hogy nehéz sorsú embereket fizettek le azért, hogy szidják az önkormányzathoz köthető biztonsági őröket.