Bárhol lehet ma ónos eső, hószállingózás

esős, havas esős idő
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Továbbra is országszerte borult, párás, többfelé ködös időre kell számítani, foltokban sűrű - zúzmarás - köddel. A sűrű köd helyenként tartósabban is megmaradhat vasárnap napközben. A köddel, rétegfelhőzettel borított tájakon ónos szitálás, hószállingózás bárhol előfordulhat - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Vasárnap -1 és +10 fok között alakul a hőmérséklet - a legenyhébb idő délnyugaton lesz - írja a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Vasárnapra több megyére is riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ónos eső miatt.

Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, Somogy, és Tolna megyében van első fokú riasztás

érvényben. A hőmérséklet -1 és +10 fok között alakul - a legenyhébb idő délnyugaton lesz.

Hétfőn borult, párás lesz az idő. Elszórtan, főleg északkeleten, keleten fordul elő hószállingózás, ónos szitálás, gyenge ónos eső, eső. Gyenge marad a nyugati, északnyugati szél. Reggel -1°C körül, délután 0 és +7 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé alakul ki eső, északkeleten

eleinte hó, havas eső is lehet.

Kezdetben a délnyugati, estétől az északnyugati szél fokozódhat viharossá. Este főleg a délnyugati tájakon zivatar, esetleg hózivatar is előfordulhat. 2-10 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szerdán és csütörtökön gyakran lesz

erősen felhős az ég, de emellett némi napsütésben is bízhatunk.

Elszórtan fordul elő zápor, hózápor. A nyugati, északnyugati szél erős lesz. 3 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk délutánonként.

Pénteken erősen felhős időre van kilátás, de csak elszórtan lehet kisebb eső. Az északnyugati szél veszít erejéből, de még így is élénk marad. +6 fok körül alakul a csúcsérték.