Sűrű köd és ónos eső miatt adtak ki riasztást a hétvégére

idő időjárás havazás ónos eső hó
Vágólapra másolva!
A hétvégére sem várható sok napsütés, leginkább borult, felhős idő lesz. A sűrű köd, valamint ónos eső miatt több megyére is riasztást adtak ki - derül ki a Köpönyeg.hu és az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 
Vágólapra másolva!

Szombaton a ködfoltok feloszlása után délnyugat felől

beborul az ég, eleinte szitálás, ónos szitálás, estétől gyenge eső alakul ki.

0 és +7 fok között alakul a hőmérséklet. Gyenge melegfront érkezik.

Somogy és Zala, Baranya és Bács-Kiskun megyében ónos eső miatt, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Veszprém és Vas megyében a sűrű köd miatt elsőfokú riasztás van érvényben.

Illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

Vasárnap szintén borult, párás időre számíthatunk. Többfelé alakul ki szitálás, gyenge eső, északkeleten havas eső, a hegyekben hószállingózás is lehet. Északkeleten csak +1, +2, délnyugaton már +7, +9°C valószínű.

Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok megyére ónos eső miatt adtak ki elsőfokú riasztást.

Hétfőn sokfelé képződik köd a hajnali órákban, ami akár napközben is megmaradhat. A felhőzet délutánra szakadozhat fel, ekkor kevés napsütés is lehet.

A déli szél egyre inkább megélénkül, 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden napközben erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé ered el az eső. A déli, délnyugati szél nagy területen lesz erős, olykor viharos. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: délután már 7-12 fok várható.

Szerdán hajnalban, reggel még több helyen eshet, majd kelet felé elhagyja az országot a csapadéktömb, és előbukkan a nap.

A délnyugati, nyugati szél gyakran lesz erős.

6-11 fok között alakul a maximum.