Nagyrészt a migránsokra költi az évi 500 milliós bevételét a Helsinki Bizottság

migráns, Horvátország
Horvát rendőrök és migránsok a szerb-horvát határt elválasztó kerítésnél a horvátországi Bapska (Bábafalva) közelében.
Vágólapra másolva!
A korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a magyar Helsinki Bizottság közel 500 millió forintból gazdálkodott a tavalyi évben, amelynek több mint 90 százalékát külföldről adták össze. Mostani cikkünkben megnézzük, hogy milyen ügyekkel is foglalkozik ennyi pénzből a Soros-szervezet. A Századvég Alapítvány NGO-radar néven monitoring rendszerben, folyamatosan elemzi egyébként az ilyen szervezetek magyarországi működését.
Vágólapra másolva!

A migránsok mindenek felett

Sokat írtunk arról már, hogy Európa-szerte az álcivil jogvédők azon dolgoznak, hogy a migránsokat behozzák és bent tartsák Európában, és ennek érdekében igyekeznek akár a jogi kiskapukat is kihasználni, vagy éppen arra megtanítani a bevándorlókat.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Iakovos Hatzistavrou

Azt láthatjuk a Helsinki Bizottság tavalyi beszámolójából, hogy a legtöbb megbízásuk épp a migránsok jogainak ilyen vagy olyan védelméből származott.

Így például kiderül a beszámolóból, hogy:

  • Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság a migránsok jogvédelmére 51 milliót adott, de adott további 7 milliót is menedékjogi oktatásra, azaz érzékenyítésre, vélhetően ügyvédeknek, bíráknak.
  • De az European Programme on Integration and Migration (EPIM) szervezet szintén adott a fogva tartás nemzetközi normáinak betartásáért 15 millió forintot nekik.
  • Ahogy a United Nations Voluntary Fund for Victim and Torture szervezet is jogi segítségre adott 12 millió forintot.
  • The Unitarian Universalist Service Committee nevű szervezet arra adott 6 milliót, hogy segítsék a menekültek családegyesítését.
  • A Pro Asyl nevű német migránspárti, Soros-szervezet pedig szintén a migránsok jogi tanácsadásra adott 6 milliót.
  • De a International Rescue Committee is adott további 4 milliót a Helsinkinek a legsérülékenyebb menedékkérők segítésére.
  • Az European Programme on Integration and Migration (EPIM) egy Menekültügyi
    Információs Adatbázisra adott közel 1 millió forintot.

Érzékenyítés bíráknak és szuverenitást sértő megbízások a Holland Nagykövetségtől

Korábban mi is írtunk arról, hogy az önkormányzati választási kampányban toboroztak a migránsokkal szimpatizáló ügyvédeket, amely során az volt a kritérium, hogy a jelentkező legyen elkötelezett az emberi jogok mellett.

Hogy erre ráhangolják a jogászokat, érzékenyítő képzéseket is tartanak bíráknak, ügyvédeknek, hogy kegyesebben bánjanak a migránsokkal. A jelenlegi beszámolóban is látható, hogy 7 milliót szánnak ilyen érzékenyítő oktatásra.

De 65 millió forintot kaptak általában arra az Európai Bizottságtól, hogy képzést tartsanak a büntetőeljárásban a közérthető fogalmazásra. Hogy ez alatt pontosan mit értenek, az nem derült ki.

Érdekes, és komoly aggályokat vet fel az, hogy a Helsinki Bizottság

a Holland Nagykövetségtől kapott arra közel két és fél millió forintot, hogy a vallásszabadság védelmét ellenőrizzék Magyarországon, ami vélhetően szintén a muszlim migránsok jogainak védelmét hivatott szolgálni.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Szotírisz Barbaruszisz

De a Holland Nagykövetség arra is adott megbízást a Helsinkinek, hogy a bíróságok függetlenségéről kutakodjanak.

Hogy ez mennyire sérti az ország szuverenitását, mennyire aggályos, azon érdemes elgondolkodni, meg azon is, hogy milyen alapon vizsgálhat egy nagykövetség, a vendéglátó ország intézményeit, működését.

És hogy mivel foglalkozik még a Helsinki Bizottság? Például folyton azzal igyekszik riogatni a közvéleményt, hogy a magyarországi romák, vagy épp a szexuális kisebbségek veszélyben vannak. Vagy éppen a börtönkörülmények miatt verik a tamtamot az Emberi Jogi Bíróságon.

Korábban megírtuk például azt a felháborító esetet, hogy a Helsinki Bizottság járta ki, hogy az olaszliszkai tanár egyik gyilkosa kártérítést kapjon "rossz tartási körülmények" miatt. De több migráns hasonló ügyében is bíróság elé citálták hazánkat.

És hogy mivel nem foglalkozik a "jogvédő" szervezet?

Határon túli magyarok rendszeres jogsérelmeivel, látványos balliberális magyar- vagy nemzetgyalázással, szuverenitás sérelmével, jobboldali politikusok, különösen a miniszterelnök vagy családja méltóságának páros lábbal tiprásával.