Letartóztatták a migránst, aki megerőszakolt egy nőt Budapesten

Erőszakoló migráns tárgyalása Fő utca
Vágólapra másolva!
A 30 éves szomáliai migráns kedden hajnalban kísért haza egy 25 éves egyetemista nőt. Útközben becsalta egy parkba, ahol megerőszakolta. A rendőrség másnap délután, a Teleki tér közelében elfogta a férfit. A bíróság ma elrendelte a letartóztatását.
Vágólapra másolva!

Az egyetemista nő január 21-én, hajnalban az egyik fővárosi szórakozóhelyen ünnepelt a barátnőjével, aki sikeresen leállamvizsgázott. Az este folyamán megismerkedtek két férfival.

Amikor elindultak haza, a szomáliai férfi felajánlotta a 25 éves nőnek, hogy hazakíséri, a barátnője külön ment haza.

Útközben a migráns becsalta a lányt a Kéthly Anna térre, ahol elszívott egy marihuánás cigit.

Ezek után szexelni akart a nővel, aki ezt határozottan visszautasította. A férfi erőszakoskodni kezdett vele, többször megütötte, a földre rántotta, befogta a száját, és megerőszakolta.

Forrás: Koncz Márton - Origo

A nő sikításait meghallotta egy amerikai férfi, aki a segítségére sietett, de a migráns őt is megtámadta. Megütötte, megrugdosta, majd elvette a nő telefonját, és elmenekült a helyszínről.

Az amerikai férfi kihívta a rendőrséget, akik a személyleírás és a térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével másnap elfogták a migránst a VIII. kerületi Teleki térnél.

A férfinál megtalálták a nő telefonját is. A kihallgatásán nem tett beismerő vallomást; tagadta, hogy megerőszakolta a nőt.


A hatóságok szexuális erőszak, kifosztás és súlyos testi sértés kísérlete, valamint kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt javasolták az ügyészségnek a férfi letartóztatását.

Forrás: Koncz Márton - Origo

A Fővárosi Főügyészség szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatást.

Dr. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az Origónak elmondta, hogy

ma a bíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Úgy tudjuk, hogy a migráns a bíróság előtt is tagadta az erőszakot.

A férfival kapcsolatban azt is vizsgálják, hogyan jutott be Magyarországra, mivel korábban hamis adatokkal próbált menekültstátuszt kérni Norvégiában.