Szárazföldön, vízi úton, leplombált kamionokban és a kerítésen átmászva is jönnek a migránsok Magyarországra

nk20160222
A katasztrófavédelem munkatársa irányít egy a vajdasági oldalon tartózkodó migránsokat megfigyelő drónt a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében . A hétvégén 501 határsértőt fogtak el a rendőrök
Vágólapra másolva!
Egyre több migráns érkezik Magyarország területére különféle módszerekkel: a kerítés alá ásott alagutakon, a kerítésen létrán átmászva, vízi úton, leplombált kamionokban - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szerda este.
Vágólapra másolva!

Bakondi György közölte, hogy Magyarország déli határánál a közelmúltban több alagutat találtak, amelyek migránsok bejutására alkalmasak. Az embercsempészek más, kerítéssel őrzött határon is alkalmazzák ezt a módszert, például az Egyesült Államok és Mexikó között, vagy Izrael határainál.

A magyar hatóságok éjjellátó és hőérzékelő rendszerekkel, drónokkal és helikopterekkel vigyázzák az államhatárt

- mondta a szakember.

Illusztráció Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Kiemelte, hogy a görög szigeteken már tarthatatlan a Törökországból érkező migránsok helyzete, ezért megkezdődött a kontinensre szállításuk. A probléma az, hogy ezek a migránsok többnyire nem menedékért folyamodnak,

hanem elindulnak a jobb életlehetőségeket kínáló nyugat-európai országok felé

- figyelmeztetett Bakondi György.

Azzal a szomáliai fiatalemberrel kapcsolatban, aki a gyanú szerint a napokban megerőszakolt egy nőt Budapesten, a főtanácsadó azt mondta: oltalmazotti státusban tartózkodik Magyarországon.