Hamis adatokkal akart menekültstátuszt szerezni a migráns, aki megerőszakolt egy nőt Budapesten

2020.01.22. 15:34

Egy 25 éves budapesti lány egy szórakozóhelyen ismerkedett meg a migránssal. Amikor elindult haza, a férfi elkísérte. Útközben azonban becsalta egy parkba, és megerőszakolta a nőt, és aztán a telefonját is ellopta. A rendőrök nem sokkal az eset után elfogták a migránst. Az Origo úgy tudja, hogy a férfi hamis adatokkal akart menekültstátuszt szerezni Norvégiában.

Az egyetemista nő január 21-én, hajnalban egy fővárosi szórakozóhelyen ünnepelte a barátnője sikeres államvizsgáját, ahol a két nő megismerkedett két férfival. A két barátnő később külön indult haza, a 25 éves nőnek az új ismerőse felajánlotta, hogy elkíséri.

A hazafelé úton a migráns becsalta a lányt a Kéthly Anna térre, hogy ott elszív egy marihuánás cigit. Ezek után szexelni akart a nővel, aki ezt visszautasította.

A migráns erőszakoskodni kezdett vele, többször megütötte, befogta a száját, és megerőszakolta.

A nő sikításait egy amerikai férfi meghallotta, segíteni is akart neki, de a szomáliai migráns őt is megtámadta. Megütötte, megrugdosta, majd elvette a nő telefonját, és elmenekült.

Tagadja az erőszakot, de bizonyítékok vannak ellene

Az amerikai férfi hívta a rendőrséget, a személyleírás és a környéken lévő térfigyelő kamerák felvételei alapján fél nappal később elfogták a migránst a VIII. kerületi Teleki téren. Megtalálták nála a nő telefonját is.

A 30 éves szomáliai férfit a rendőrségen kihallgatták. Nem tett beismerő vallomást, tagadja az erőszakot.
A hatóságok szexuális erőszak, kifosztás és súlyos testi sértés kísérlete, valamint kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt javasolták az ügyészségnek a férfi letartóztatását. Az Fővárosi Főügyészség szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatást, amiről a bíróság várhatóan pénteken fog dönteni.

Úgy tudjuk, hogy

a hatóságok azt is vizsgálják, hogyan jött a férfi Magyarországra, mert korábban Norvégiában hamis adatokkal próbált menekültstátuszt szerezni. Kérdéses, hogy a Magyarországra érkezéséhez és itt tartózkodásához a Soros-hálózat jogászai nyújtottak-e segítséget. 

Nem ez volt az első eset

Egy 18 éves afgán migráns 2018. szeptember 19-én egy József Attila utcai gyorsétterem mosdójában erőszakolt meg egy 21 éves magyar légiutas-kísérő nőt. A nő bekéredzkedett a mosdóba, a migráns utána ment, majd a biztonsági kamerák felvételei alapján 27 percig tartotta bent a nőt.

Forrás:CSUDAI SÁNDOR - ORIGO

A férfit másnap este Ausztriában, Linz környékén fogták el egy Frankfurtba tartó vonaton. Később az is kiderült, hogy az erőszak előtt kétszer is mutogatta magát az utcán. Először a Király utca és a Lövölde tér között, majd egy hónappal később a Dohány utcában.

2017 januárjában egy szír férfi az egyik Kazinczy utcai szórakozóhelyen ismert meg egy nőt, akivel később felment az ismerőse IX. kerületi lakására. A migráns egyre durvábban viselkedett a nővel, aki ettől sírni kezdett, és haza akart menni.

A férfi ezt nem engedte, azt mondta, hogy ez neki nem elég, majd megerőszakolta.

A nőnek végül sikerült kimenekülnie a lakásból, majd egyből hívta a rendőrséget, akik elfogták az erőszakoló migránst.

KAPCSOLÓDÓ CIKK