Bosszúból a fél faluját felgyújtotta egy somogyi férfi

Vágólapra másolva!
A Somogy Megyei Főügyészség vádat emelt az ellen a középkorú férfi ellen, aki bosszúból felgyújtotta ismerősei szalmabáláit és melléképületeit. 
Vágólapra másolva!

Az 52 éves férfi 2018 májusában szabadult a börtönből, és visszaköltözött falujába, egy Somogy megyei településre, ahol korábban a helyiekkel többször is vitába keveredett.

Ezért elhatározta, hogy bosszút áll haragosain.

Először a közeli szomszédja kertjébe osont be, és a hátsó udvaron talált szalmabálákat gyufával meggyújtotta.

Amikor a férfi látta, hogy a szalma lángra kapott, elmenekült a helyszínről.

A tüzet az egyik szomszéd vette észre, azonnal értesíttette a lakókat.

Kis idő múlva a férfi elment annak az ismerősének a házához, aki lopás miatt feljelentette őt. Itt a melléképületben tárolt szalmát gyújtotta meg, amit a lakók szintén nem vettek észre, a másik helyre érkező tűzoltók észlelték a tüzet, és ők keltették fel a családot.

A gyújtogatás miatt leégett az egész melléképület, 2 590 000 forint kár keletkezett.

A vádlott ezután még egyharmadi lakásnál is gyújtogatott.

Ez esetben

a melléképületre felfutott száraz növényt gyújtotta be, majd elmenekült. A házban alvó házaspár kutyájuk ugatására ébredt fel, ekkor döbbenten észlelték, hogy lángol az egész melléképület.

A tűz miatt leégett a tetőszerkezet, amivel közel 200 ezer forintos kár keletkezett. A lángok nemcsak a meggyújtott lakások főépületeire, hanem a szomszéd házakra is átterjedhetettek volna, ha a tűzoltók nem érkeznek meg időben, és nem oltják el szakszerűen a tüzet. Az ügyészség a férfi számára fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását javasolja.