Az elmúlt 30 évben több mint 100 ezer középiskolás utazhatott a határon túlra

Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés, Gulyás Gergely, Csáky Csongor
Budapest, 2018. január 2. Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára (j) és Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Minority SafePack kisebbségvédelmi petíció nyilvános aláírása után Budapesten a szövetség székházában 2018. január 2-án. A nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezés arra kötelezné az Európai Uniót, hogy a határon túli magyarokra is figyelmet fordítson. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az elmúlt 30 évben több mint 100 ezer középiskolásnak teremtett lehetőséget a Rákóczi Szövetség azt célzó programja, hogy a nemzeti ünnepeken utazhassanak - mondta Csáky Csongor, a szervezet elnöke kedd reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió közös műsorában.
Vágólapra másolva!

Csáky Csongor azt mondta, hogy az 1994-ben indult programon egyre többen vesznek részt. Tavaly előtt a kiemelt ünnepekre - március 15., június 4. és október 23. - mintegy 17 ezer diák utazott valamelyik kárpát-medencei településre, tavaly pedig már 22 ezren vettek részt a programon.

Idén újra meghirdették ezt a lehetőséget a március 15-i ünnepre,

amelyre bármely magyar Kárpát-medencei középiskola jelentkezhet február 20-ig a szervezet honlapján.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára és Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Csáky Csongor közlése szerint az elmúlt évek tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy március 15-én az utazók 70 százaléka valamelyik magyarországi iskolából indul.

A legnépszerűbb úti cél a Felvidék.

A nemzeti összetartozás napján, június 4-én azonban az arányok kiegyenlítődnek, tehát a határon túli magyar iskolák diákjai is felkerekednek.

- tette hozzá.