Terhesnek adta ki magát a nemet változtatott kuruzsló

Terhesnek hazudta magát a nőként gyógyító Ákos
Vágólapra másolva!
R. Ákos Félixnek, akit korábban kuruzslás miatt elítéltek, most kisebb kárt okozó csalásért kell majd felelnie. A magát korábban, Szirákon orvosnőnek beállító nemváltoztató műtéten átesett férfi ezúttal terhesnek adta ki magát, így csalt ki többszázezret új szerelmétől.
Vágólapra másolva!

A Bors információi szerint 2017 szeptemberében a férfi Ritakánt az interneten ismerkedett meg egy férfival,

akivel szexuális kapcsolat alakult ki közöttük.

A csaló feltehetően gyerekkora óta mentális problémákkal küzd, pszichiátrián is kezelték már. A lap úgy tudja, hogy tinédzserkora óta női ruhákat visel,

szilikonmellei vannak, a péniszét levágatta és nemet változtatott.

Feltehetően ezért nem gyanakodott a férfi, hogy egy másik férfival van kapcsolata.

Terhesnek hazudta magát a nőként gyógyító Ákos Forrás: borsonline.hu/Facebook

Az új vád szerint egyszer felvetette a férfinak, hogy szeretne tőle gyereket. Azt mondta,

van lehetőség méh- és petesejt-beültetésre, így tudna gyermeket szülni.

Azt is hozzátette, ha ez sikerült, a férfi mellett marad és egy családként nevelhetik fel a gyereküket. A társa hitt neki, ezért 150 ezer forintot adott neki annak tudatában, hogy egy budapesti magánklinikán elvégzik a beültetést. A Rita nevű Ákos a pénzt eltette majd úgy tett, mintha sikerült volna a beavatkozás.

A hasát körbetekerte egy pólyával.

A rászedett áldozat számlát nyitott, melyhez a csaló is hozzáfért. A két férfi ekkor már hetente találkozott. Az álterhesnek pedig "hirtelen megnőtt a hasa", mert azt állította, hogy ikrekkel terhes.

"Rita" hamis orvosi papírokat mutogatott a becsapott férfinak, aki még 90 ezer forintot adott neki kezelésekre, 2018 márciusában pedig gyógyszerekre még 30 ezret. A csaló végül úgy bukott le, hogy elfelejtette, miket hazudott össze a telefonban. Ez lett gyanús az áldozatnak, aki megszakította vele a kapcsolatot és feljelentést tett a rendőrségen.

Nem ez volt az első

A magát nőnek kiadó férfinak korábban is sikerült egy férfinak, egy nős családapának a fejét elcsavarnia. Miután a hazugság kiderült, az áldozata felvágta az ereit, de nem halt meg, a családja pedig visszafogadta.

Forrás: borsonline.hu/Facebook

- mondta a Borsnak a nő, akinek a fiával akkoriban együtt élt Ákos, akiről az Origonak akkor azt mondták, hogy nagyon csinos volt, senki sem gyanakodott arra, hogy nem nőnek született.

Többen elhitték, hogy a férfi egy doktornő

A 33 éves, gyöngyöspatai férfi 2016 augusztusában több sziráki lakost kezelt úgy, hogy ehhez sem engedélye, sem a szükséges szakképzettsége nem volt meg. Többször orvosi ügyeletet is tartott a településen,

a "vizsgálatok" többségét pedig mobiltelefonjával végezte.

2016. július 13-án megismerkedett egy sziráki férfival, akinek női néven mutatkozott be, és azt állította, hogy orvosként dolgozik, korábban pedig több kórházat is vezetett.

A férfi 2016. augusztus végéig többször "orvosi ügyeletet" tartott ismerőse otthonában 22 óra és reggel 5 óra között, ennek során rendszeres "orvosi ellátásban" részesített sziráki lakosokat, diagnosztizálta és különböző terápiás módszerekkel kezelte a betegségeiket.

Egy férfi becsípődött nyakát krémmel kente be, majd a kezelés részeként injekciót is adott neki,egy másik férfi fájós lábát tűvel kezelte.

Az álorvos a mobiltelefonjával vérnyomást mért, EKG- és ultrahangos vizsgálatot végzett, és röntgenfelvételt is készített. Egy nőnél egy ilyen módon készített ultrahangos kép vizsgálata után tévesen azt állapította meg, hogy a nő több mint 3 hetes terhes, és azt az "orvosi" véleményt adta,

hogy sós forró vízbe ülve megszakíthatja a nem kívánt terhességet.

A Pásztói Járásbíróság a férfit kuruzslás miatt három hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A másodfokon eljáró Balassagyarmat Törvényszék az álorvos cselekményének társadalomra való veszélyességét is figyelembe vette, amikor tíz hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte 2018 tavaszán.