Pénzadományt kaptak a szekszárdi társasházban történt gázrobbanás károsultjai

Szekszárd, 2019. október 9. Romos épületrész Szekszárdon, egy Herman Ottó utcai társasháznál, ahol gázrobbanás történt egy második emeleti lakásában 2019. október 9-én. A mentők öt embert vittek kórházba, két férfi súlyos, három nő könnyű sérülést szenvedett. MTI/Kiss Dániel
Vágólapra másolva!
A tavaly októberi szekszárdi gázrobbanás károsultjainak több mint félmillió forintot gyűjtött a szekszárdi Szent Erzsébet Caritas Alapítvány. Az adományt az alapítvány elnöke kedden adta át a társasház képviselőjének.
Vágólapra másolva!

Kovács Jánosné azt mondta, felhívásukra 267 ezer forint adomány érkezett a szervezet számlájára, és 270 ezer forintot templomokban gyűjtöttek a károsultaknak.

– mondta.

Romos épületrész Szekszárdon, egy Herman Ottó utcai társasháznál, ahol gázrobbanás történt egy második emeleti lakásában 2019. október 9-én Forrás: MTI/Kiss Dániel

Hatalmas robbanás volt a négyemeletes házban

A Herman Ottó utcában október 9-én történt nagy erejű robbanás egy négyszintes épület két lépcsőházában.

Húsz lakás lakhatatlanná vált, öten megsérültek, és aznap nyolcvan embernek kellett elhagynia az otthonát.

Molnár Péterné, a ház közös képviselője arról számolt be, hogy az érintett húsz lakás lakói, vagyis legalább negyven ember jelenleg is hozzátartozóknál, illetve önkormányzati lakásokban él.

Romok a robbanás után Forrás: teol.hu

A robbanás miatt sok lakásban nemcsak a berendezési, hanem személyes tárgyak is megsemmisültek. Az épületet több száz millió forintos kár érte.

Az önkormányzat is segíti a károsultakat

Ács Rezső (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere ismertette, hogy a város tizenhárom önkormányzati bérlakásában laknak károsult családok bérleti díj nélkül.

- mondta.

Korcsmár István, a helyreállítást végző Alisca Bau Zrt. vezérigazgatója azt mondta, befejeződött a károsodott épületrész bontása, szerdán kezdik betonozni a falakat. A cég várhatóan január végére végez a szerkezet helyreállításával, a betonfalak megszilárdulása után kezdődhet a burkolás és a festés.