Szexuális zaklatás miatt letartóztatták a kunágotai lelkészt

Vágólapra másolva!
A református egyház is fegyelmi eljárást indított az ellen a lelkész ellen, akit előzetes letartóztásba helyeztek egy kiskorúval, konkrétan a nevelt lányával folytatott szexuális zaklatás miatt - tudta meg a Bors.  
Vágólapra másolva!

A lap szerint "döbbenten sétálgatnak a kunágotaiak" a református parókia előtt, ami már csendes. Szilveszter vitték el a rendőrök H. Gábor lelkészt, akit 14 éves nevelt lánya szexuális zaklatás miatt feljelentett. A bíró előzetes letartóztatásba helyezte. Az is kiderült, hogy a kamaszlány

korábban is vádolta már meg a férfit azzal, hogy zaklatta,

akkor azzal zárták le az ügyet, hogy nem történt semmi. A nevelt kislány a lelkész családjában maradt, sőt a testvérét is magukhoz vették.

A lány pár hete eltűnt.

- mondták a Borsnak a helyiek.

- közölte egy asszony.

- tette hozzá egy másik kunágotai.

Felfüggesztették a lelkészi szolgálatok alól

A rendőrség mellett a református egyházban is mindent megtesznek azért, hogy kiderítsék az igazságot. Közleményt adtak ki arról, hogy ők is vizsgálják az ügyet.

"A Békési Egyházmegye Elnöksége az ügy súlyosságára tekintettel H. G. lelkész ellen január 8-án fegyelmi eljárást indított, s ezzel egyidejűleg

január 9-ével felfüggesztette a lelkészi szolgálatok végzése alól.

Amennyiben ártatlansága a rendőrségi vizsgálat során bebizonyosodik, úgy az ellene indított eljárást megszüntetjük, és a lelkészi szolgálatba visszahelyezzük. Ha azonban a bűnössége bizonyítást nyer, úgy a fegyelmi eljárást lefolytatjuk ellene. A felfüggesztés ideje alatt a környékbeli lelkészek látják el a helyettesítési szolgálatokat" – idézte a lap.