Lagzi Lajcsi besokallt, nem fog tárgyalásra járni

Galambos Lagzi Lajcsi Lajos tárgyalás
Vágólapra másolva!
Az ügyészség azzal vádolja Lagzi Lajcsit és több társát, hogy több millió forintot csalt el több közműtől. Az évek óta húzódó ügy ma folytatódott a Budaörsi Járásbíróságon, ahol a zenész ügyvédje az ebédszünet után közölte, hogy Lajcsi egészségügyi okok miatt nem kíván többet részt venni a tárgyalásokon. Lagzi Lajcsi az Origónak elmondta, miért döntött így.
Vágólapra másolva!

A mai tárgyaláson egy olyan tanút hallgatott meg a bíróság, aki a vezetője volt annak az ellenőrzési csoportnak, amely a többi között Lagzi Lajcsi birtokát és a lakóparkját is ellenőrizte gázlopás gyanúja miatt.

Csakhogy időközben a férfi összejött az egyik tanú feleségével, így a védelem szerint megkérdőjelezhető a pártatlansága az ügyben, valamint a zenész és a védője szerint a férfi túl is terjeszkedett, egyfajta vádló szerepet vett magára a korábbi vallomásai alapján.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ebédszünet után Lagzi Lajcsi ügyvédje indítványozta, hogy

a zenész lemond a tárgyaláson jelenléti jogáról egészségügyi okok miatt,

amit ezek után Lajcsi is megerősített. Miután tudomásul vette ennek a feltételeit és következményeit, kiment a tárgyalóteremből.

Az Origónak a bíróság folyosóján árulta el, miért döntött így. Elmondása szerint a bírónak egy „strófára" jár az agya.

A vád különböző információkat közölt, de ez egy olyan elfogult tanú volt, akinek az elfogultságát az is bizonyította, hogy az egyik vádlottnak a felesége lett a szeretője, és a viszony tartóssá vált. Időközben a nő elvált, a férfi tönkrement.

A gyerekelhelyezésen is sokat vitatkoztak. A férfi tulajdonképpen a lakóparkban "túlhatalmasodott", de a bíró nem engedte, hogy ők ezt kellőképpen kifejtsék, ez viselte meg.

– mondta a zenész, majd hozzátette, hogy négy éve tart a tárgyalás, mindegyiken itt akart lenni, de nem bírja.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Elmondása szerint úgy zsibbadt a keze mint a múltkor, amikor rosszul lett.

"Nagyon rossz emlék nekem az, hogy amikor rosszul lettem a Gesztesi Karcsi volt az első, aki meglátogatott a kórházban, és ő már elment.

Nem akarok ennek én lenni a következő áldozata, végig játszom, végig csinálom, be fogjuk bizonyítani az ártatlanságunkat"

– mondta Lajcsi, aki szerint a bíró fejében van egy elképzelés, és annak a medrébe tereli az ügyet.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

– emlékeztetett a zenész, aki sajnálja a munkatársait, kollégáit és barátait, akiket ilyen helyzetbe hozott, és úgy gondolta, hogy kötelessége végig ülni a tárgyalásokat, de most feladta. Nem érezte jól magát, a szünetben ült a kocsijában és légszomja volt, ezért gondolta, megkérdezi a bírót, hogy ennek a nyűglődésnek véget lehet-e vetni, mert nem akarja rosszullétekkel elhúzni az eljárást.