Fel akarta robbantani a családját egy csongrádi férfi

Vágólapra másolva!
Brutális kegyetlenséggel akart végezni a saját szüleivel egy Csongrád megyei férfi 2018 őszén. Mindent eltervezett. Eredetileg fel akarta robbantani őket saját magával együtt, de vitt magával egy vasrudat és egy pisztolyt is. A szomszéd akadályozta meg a családi tragédiát. A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt a férfival szemben, mert többek között egy házi készítésű robbanóanyaggal próbált elégtételt venni régi sérelmein.
Vágólapra másolva!

Egy Csongrád megyei faluban élő férfi hosszabb idő óta rossz viszonyban volt a szüleivel, a válásáért is őket tette felelőssé.

Elhatározta, hogy megöli az édesanyját és az édesapját úgy, hogy felrobbantja velük együtt magát.

Robbanóanyag és robbantószer felhasználására szolgáló készüléket készített otthon

töltényhüvelyekből, lőporból, nitroglicerinből és rongyokból.

A robbanóanyagnak minősülő készülék készítésére a férfinek nem volt engedélye. Ezen kívül magához vett

egy méteres vasrudat, egy engedély nélkül tartott gázriasztó pisztolyt, negyven darab lőszert, egy kést, két darab benzinnel töltött flakont,

és 2018. november 26-án, kora reggel, elindult szülei lakóházához.

A terve az volt, hogy szülei otthonához megy, felelősségre vonja őket és ha nem kap megfelelő válaszokat, felrobbantja a házukat, magával együtt. A korai óra ellenére a férfi apja már nem volt otthon, hetvenhét éves édesanyja megpróbálta a fenyegetőző és vascsővel rámadó fiát megakadályozni, hogy bejusson a házba.

A férfi mindenhol ütötte az anyját, ahol érte, többször is rátámadt, mire az asszonynak sikerült hanyatt löknie fiát.

Ugyanakkor megakadályozni nem tudta abban, hogy bejusson a házba. A fia megkötözte az asszonyt. Egyik szomszédja a házhoz sietett, mert meghallotta az áldozat segítségkérését. Mivel a férfi ezt észrevette, változtatott a tervén. Kinyitotta a házban levő gázpalackot és a nála levő

lőszereket, rongyba tekert robbanóanyagokat próbálta meggyújtani a magával hozott benzinnel és öngyújtóval.

A férfi csak azért nem ölte meg az anyját és saját magát, mivel a szomszéd szólt a támadó testvérének. Amint a testvér belépett a házba, elzárta a palackot és megpróbálta a fivérét lefegyverezni.

A támadó nem hagyta magát. A gázriasztó fegyverrel a testvérére lőtt és csak az udvaron, a szomszéd segítségével tudták őt lefegyverezni. A palackból kiengedett gáz ekkor már olyan koncentrációban volt jelen a levegőben, hogy a szerencsés véletelenen múlt, hogy nem robbant be.

- olvasható az Ügyészség oldalán.

- tették hozzá.

A főügyészség a vádemeléskor előzetes kényszergyógykezelésben levő férfi felmentést indítványozta a kényszergyógykezelés elrendelése mellett. A támadó sorsáról a Szegedi Törvényszéken döntenek majd.