Egységre van szükség az Európai Néppártban is

Vágólapra másolva!
Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt munkájáról, az Európai Néppárt és az Európai Unió jövőjéről.
Vágólapra másolva!

A képviselő elmondta, továbbra is halasztás alatt áll a LIBE bizottsági alelnöki pozíciója, hozzátette, most egy pártpolitikai összefeszülésről van szó, hiszen ez a poszt alapból a Néppártnak jár, a pártcsaládon belüli erőviszonyok alapján pedig a Fidesznek. Lehetne az is egy megoldás, ha nem sikerül egyezségre jutni, hogy a Néppárt azt mondja, inkább mást, egy más pártból való jelöltet jelöl, de ezt nem akarják megtenni, korrekt módon kiállnak a fideszes képviselő jelöltsége mellett. Véleménye szerint a kinevezését a baloldali, bevándorláspárti erők akadályozzák meg, ők ebben a bizottságban igen erősek, most egy patthelyzet alakult ki, megoldás egyelőre nincsen. Hidvéghi Balázs szerint csupán a szabályok, az emberek döntésének a tiszteletben tartásáról szólna ez a kérdés, ez a demokratikus gondolkodás alapja. Hozzátette, az is látszik, hogy a baloldal számára a demokratikus gondolkodás erőltetése csak addig megy, amíg számukra kedvező döntés, eredmény születik, ha ezzel elentétes, akkor ez már nem is annyira fontos.

Ugyanakkor a politikus azt is elmondta, ő maga minden politikustársának köszön, az ellenfeleinek is, hiszen honfitársaik egymásnak, még akkor is, ha sok mindenben nem értenek egyet. Mindezek mellett az természetes, hogy a plenáris üléseken vitatkoznak, néha élesen is egymással, mint ezt legutóbb is tette a képviselő, amikor a Momentum politikusával, Cseh Katalinnal folytatott le egy ilyet.

Az EP döntéséről, annak hátteréről azt mondta el a képviselő, hogy a döntés előtt a Néppárt frakciója egy komoly vitát bonyolított le Lengyel- és Magyarország ügyében, a frakció erősen megosztott volt, bár a szavazáskor a többség a hetes cikkely elindítása mellett szavazott, ugyanakkor az mindenképpen pozitívum, hogy az EPP-n belüli komoly országok, komoly tagpártok álltak ki a Fidesz és így Magyarország mellett.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.