Schiffer András: Nagyon rossz a történelmi áthallása Fekete-Győr szavainak

Vágólapra másolva!
Fekete-Győr András gondolatmenetének borzasztóan rossz a történelmi áthallása, hiszen 1945 után a magyar kommunista párt is azzal házalt, hogy "túl sok a párt" - ezekkel a szavakkal reagált Schiffer András, az LMP alapítója, volt elnöke a Momentum elnökének szavaira, miszerint pártján és a DK-n kívül nincs másra szükség az ellenzéknél. 
Vágólapra másolva!

Miután a legutóbbi országgyűlési választás után otthagyta az általa alapított LMP-t, Schiffer András időközönként elmondja az álláspontját belpolitikai kérdésekben. Tavaly októberben "nettó hazaárulásnak" nevezte az euró hazai bevezetésének követelését, egy hónappal később pedig egyszerre vette védelmébe Karácsony Gergelyt a kormánnyal szemben, és támadta Cseh Katalint, a Momentum uniós képviselőjét. A jobb- és baloldaltól egyenlő távolságot tartó zöld és globalizációkritikus politikus nem titkolta véleményét az ellenzéki összefogás működőképességével kapcsolatban, kormányképtelennek nevezve azt.

Schiffer volt a Polbeat legutóbbi vendége, ahol Fekete-Győr Andrásnak az ellenzéki erőviszonyok alakulását taglaló megnyilvánulását értékelte.

Ajjaj!

- így reagált az LMP alapítója a Momentum elnökének felvetésére, miszerint 2022-re csak a Momentumra és a Demokratikus Koalícióra van szükség. A volt politikus szerint ennek a gondolatmenetnek

borzasztóan rossz a történelmi áthallása, hiszen 1945 után a magyar kommunista párt is azzal házalt, hogy "túl sok a párt".

Nem sokkal később felidézte, hogy évekkel ezelőtt Gyurcsány is mondott hasonlót:

"Ma már mikroszkóppal sem lehet észrevenni hangsúlybeli különbségeket az ellenzéki pártok között. Ezek után tényleg miért is maradna meg több párt, hiszen a verseny arról szól, ki tud jobban fenyegetőzni és ki tudja hangosabban szidni a miniszterelnököt!? Továbbmegyek: Gyurcsány már évekkel ezelőtt megmondta, hogy egyetlen ellenzéki pártban kell egyesülnie az ellenzéknek. Ebbe az irányba tartunk."

Schiffer András, az LMP alapítója, volt elnöke Forrás: Facebook

Mint ismert, Fekete-Győr az elmúlt időszakban többször is arról beszélt, hogy a DK-n és a Momentumon kívül nincs másnak helye az ellenzéki palettán. A balliberális pártelnök egészen pontosan azt nyilatkozta a Magyar Narancsnak, hogy "ilyen sok pártra nincs kereslet," ezért a 2022-es választás több pártnak is a véget fogja jelenteni. "Feloldódnak majd a választási együttműködésben" - tette hozzá.

Az ATV-ben megismételte korábbi gondolatait, és leszögezte, a Momentum és a DK fogja meghatározni az ellenzék politikáját.

Nem sokkal megszólalását követően a DK és a Momentum "házasságát" gúnyoló plakátok bukkantak fel a főváros utcáin. Ismeretlenek "Gyurcsánnyal megcsináljuk" feliratú, a Momentum európai parlamenti választási kampányanyagaira hasonlító poszterekkel szórták tele a várost.