A saját fizetés felemelése, az ápolónők jutalmának elvétele - most az is kiderült, Pikó András a józsefvárosi polgárok ügy‎eivel alig foglalkozik

Pikó András, polgármesterjelölt
Vágólapra másolva!
Újabb betartatlan ígéret került elő a balliberális vezetés alá kerülő Józsefvárosban. Egy bennfentes blog információja szerint a Pikó András vezette kerület hivatalában több száz lakossági levél halmozódott fel, amelyek még mindig megválaszolásra, a bennük lévő problémák pedig ezáltal megoldásra várnak. Úgy tűnik, hogy a lakosságbarát hivatal ígérete csak kampányfogás volt, és a nép ügyes-bajos dolgainak megoldása már nem annyira az erőssége Pikónak, mint annak ígérgetése. Ahogy arról beszámoltunk, a momentumos polgármester botrányt botrányra halmozott a megválasztása óta.
Vágólapra másolva!

A momentumos színekben indult polgármester még szeptemberben úgy nyilatkozott egy Mátyás téri rendezvényen, hogy: „Az az önkormányzat, ami nem mindenkié, az senkié, csak a hatalmat gyakorlóké. Az ilyen önkormányzat nem titeket szolgál, hanem azokat, akik ott ülnek bent."

Ehhez képest a nullker blog most arról számolt be a képviselők és helyi lakosok jelzései alapján, hogy számos lakossági kérdést, felvetést, problémát tartalmazó levél halmozódhatott fel a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalban, amelyek megválaszolatlanul állnak a polgármester és a kerületi vezetés íróasztalán.

Ennyit a lakosságbarát önkormányzatról.

Pikó András, Józsefváros momentumos polgármestere. Forrás: Facebook/Pikó András

Első intézkedésével megemelte a saját fizetését

Pikó eddig is botrányt botrányra halmozott a megválasztása óta eltelt néhány hónapban. Ahogy arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk - ahogy más baloldali kézre került kerületben is -

az első és legfontosabb feladatának Pikó a saját fizetésének megemelését tartotta polgármesterként.

Így kap havi 997 200 forintot, emellett 150 ezer forint költségtérítést. A három alpolgármester pedig fejenként 797 800 forint illetményt, és plusz 120 ezer forint költségtérítést vihet haza az új baloldali képviselő-testület döntése értelmében.

Karácsonyhoz hasonlóan ő is lebukott a szolgálati autókázással

De az is rendkívül kellemetlen lehetett neki, hogy miután a kampányban minden egyes baloldali propagandalapnak elmondta, hogy

ő kizárólag BKV-val és biciklivel fog járni dolgozni, csúnyán lebukott, ahogy éppen beül a szolgálati autójába, és elhajt a sofőrjével.

Pikó András Forrás: YouTube

A szociális és egészségügyi dolgozók 13. havi juttatásának elvételéről beszélt

A volt klubrádiósból lett polgármester, miután a saját fizetését megemelte, a kerület szociális és egészségügyi dolgozóinak 13. havi fizetésének elvételéről beszélt.

- mondta tavaly a hvg-nek.