Ónos esőt és havazást hoz a fagyos hétvége

dér, deres, időjárás, Debrecen, út, fagy, fagyott, tél, téli út, téli közlekedés
Debrecen, 2020. január 16. Jármű közlekedik zúzmarás fák között Debrecen és Hosszúpályi közötti úton 2020. január 16-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Rossz hír az autósoknak, hogy pénteken is folytatódik a ködös idő, a balesetveszélyt pedig az ónos szitálástól és hószállingózástól csúszós utak tetézik.
Vágólapra másolva!

Pénteken többnyire borult, párás, többfelé ködös idő várható, csak helyenként - főként a hegycsúcsokon - süt ki hosszabb időre a nap.

Hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat.

A leghidegebb órákban mínusz 6 és 0, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, de ahol kisüt a nap, ennél pár fokkal több is lehet.

A hétvégén borús, párás idő lesz, néhol hószállingózás is lehet Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre kivétel nélkül minden megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a köd veszélye miatt. Azt írják, a tartós köd miatt csak pár száz méter lehet a látótávolság.

Szombaton és vasárnap is többnyire erősen felhős vagy borult, párás időre lehet számítani. Szombaton kis területen lehet napsütés, délutántól a Dunántúl nyugati felén elszórtan előfordulhat kisebb havazás, havas eső, másutt szitálás, ónos szitálás, hószállingózás lehet. Vasárnap is főként a Dunántúlon valószínű elszórtan hószállingózás, kisebb havazás, havas eső. Ekkor

a szél többfelé megélénkül, nyugaton meg is erősödhet.

A minimumhőmérséklet mindkét nap mínusz 7 és 0 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton mínusz 2 és plusz 5, vasárnap mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.