Baltával gyilkolta meg ismerősét egy miskolci férfi

Vágólapra másolva!
Egy miskolci férfi egy baltával halálra verte a társát, mert összeveszett a barátnőjével. A bíróság ma jogerősen elítélte.
Vágólapra másolva!

A férfi élettársával, édesanyjával, nővérével és annak barátjával élt hajléktalanként egy miskolci társasház mögött lévő bozótos területen.

A család általában vashulladék gyűjtéséből tartotta el magát.

2018 júliusában megint együtt voltak, amikor a férfi egy baltafejet talált, amihez később egy fanyelet illesztett. A család az esti órákban italozni kezdett, a férfi testvérének kivételével mindenki részeg lett.

Miután az alkohol elfogyott, a férfi élettársa kötekedni és kiabálni kezdett a hajléktalan társával, bort követelt tőle.

A részeg férfi a kiabálást hallva kezébe vette a baltát, a másik hajléktalan fejére ütött, majd tovább verte az akkor már földön fekvő férfit.

A támadó ezt követően élettársával együtt elmenekült a helyszínről, a baltát a szállásuk közelében a növények közé dobta. A megvert férfinak koponyasérülései lettek, amibe belehalt.

A gyilkos férfit ma jogerősen 8 év börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla, miután helybenhagyta az első fokú bíróság ítéletét.