Boszorkányüldözés Magyarország ellen: jogsértő határozatot szavaztak meg

EU Parliament in Strasbourg POLITICS PARLIAMENT EU EUROPEAN PARLIAMENT
15 January 2020, France, Straßburg: MEPs are sitting in the plenary chamber of the European Parliament during a vote. It is the last week of the session with British Members of Parliament present, as they will lose their mandates on 31 January when the brexit comes into force. Photo: Philipp von Ditfurth/dpa
Vágólapra másolva!
Megszavazta az Európai Parlament a Magyarország és Lengyelország ellen indított jogállamisági eljárás folytatását. A politikai boszorkányüldözésnek is nevezhető koncepciós eljárás már a józan ész határait súrolja. A baloldali képviselők a Soros-kórus jelszavait ismételgették a szerdai vitában, és most nemcsak a szavazási szabályokat szegték meg - mint a Soros-Sargentini-jelentés vitájában -, hanem az uniós alapszerződést is felrúgták, hogy kiterjeszthessék a hamis vádakat.
Vágólapra másolva!

Megszavazta az Európai Parlament balliberális többsége a Magyarország és Lengyelország elleni hetes cikk szerinti eljárás folytatását. 446 igen és 178 nem szavazat született.

Ezért támadják Magyarországot

Az egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy

Magyarországot azért támadják az EP balliberális-bevándorláspárti erői, mert a migrációs válság kezdete óta következetesen ellenáll a magyar kormány a kötelező betelepítési kvótának.

Az ugyanis súlyos biztonsági kockázatot jelentene az országnak, másrészt óriási pénzügyi fenyegetettséget eredményezne. A fejlesztési terveket, a nyugdíjemelést, a családtámogatást is veszélybe sodorná, ha bevándorlóországgá válnánk.

Jogellenes módon támadják megint Magyarországot Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Philipp Von Ditfurth

Az ellenzéki képviselők megbüntetnék Magyarországot

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője korábban arról beszélt: a parlamenti vita és a szavazás célja az, hogy a jogállamisági eljárásban érintett területeket az EP – jogellenes módon – kiterjessze. Deutsch Tamás példaként az akadémiai és művészeti szabadság kérdéseit említette. Magyarországon a jogállam nincs bajban, Magyarországon a jogállam kielégítően működik.

tette hozzá.

Döbbenetes volt a szerdai vitában, hogy a baloldali képviselők magukból kivetkőzve követelték Magyarország megbüntetését.

Molnár Csaba szabályosan üvöltözött, de eltorzult arccal szidta Magyarországot az SZDSZ-utód Momentum két képviselője, Cseh Katalin és Donáth Anna is.

A végül teljes érdektelenségbe forduló vita végén Járóka Lívia EP-képviselő foglalta össze a történéseket: a Magyarországról szóló vita egy boszorkányüldözés.

Arra pedig külön felhívta a figyelmet, hogy azok a baloldali képviselők, akik szerdán felszólaltak, azokból a baloldali médiumokból szerzik az információikat, amelyeket szerintük elnyomnak.