Magyar maffiózótól szereztek fegyvert Kuciak gyilkosai

Meggyilkolt szlovák újságíró, Ján Kuciak
Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságírót és párját, Martina Kusnírovát február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi otthonukban brutális kegyetlenséggel. Szó szerint kivégezték őket.
Vágólapra másolva!
Részletes vallomást tettek a bíróságon Ján Kuciak szlovák újságíró gyilkosai. Arról is beszéltek, hogy egy magyar maffiózótól vették a gyilkos fegyvert – írja a Paraméter.
Vágólapra másolva!

Hétfőn álltak bíróság elé először a szlovák újságíró gyilkosai, Szabó Tamás és Miroslav Marcek. Utóbbi, aki lelőtte Ján Kucakot és a jegyesét, mostani vallomásában öreg maffiózóként emlegetett magyar testépítőbajnokot, akit meg is nevezett. Vallomása szerint unokatestvére ajánlotta neki a zebegényi férfit.

A férfival ezek után többször is találkozott, végül megvette tőle a pisztolyt 960 ezer forintért.

Forrás: Facebook

2018 októberében a magyar rendőrök vonultak ki a férfi falu szélén lévő házához hogy házkutatást tartsanak, de már korábban elköltözött onnan.

A Blikknek korábban arról beszéltek a helyiek, hogy a férfi gyanús ügyekbe keveredhetett, még bíróság előtt is álhatott. A lap telefonon kereste meg a férfit, aki nem akarta kommentálni a híreket.

Miroslav Marcek hétfői vallomásából kiderült, hogy eredetileg február 19-én akarták meggyilkolni az újságírót, de végül két nappal később mentek vissza.

"Senki nem volt a házban, a nyári konyhában vártam. Aztán Kuciak és Martina hazaért, a nő elment a mosdóba.

Bekopogtam, Kuciak ajtót nyitott, mellkason lőttem, és akkor láttam meg, hogy ott van az ajtó mögött Kusnírová is. Utánamentem, és őt is lelőttem.

Mielőtt távoztam, még egyszer rálőttem Kuciakra, aki a lépcsőn feküdt" – mondta a férfi, aki nem úgy tervezte, hogy a nőt is meggyilkolják. 15 millió forintot kaptak a gyilkosságért.

Ahogy korábban írtuk, a szlovák oknyomozó újságírót, Ján Kuciákot és a jegyesét 2018 februárjában meggyilkolták. A vád szerint Marian Kocner rendelte meg a gyilkosságot, mert az ő bűncselekményeiről is írt a férfi.