Hamarosan szabadulhat a Skálás gyilkos

Skálás gyilkosság Bene László  Donászi Aladár helyszínelés
Miután elfogták Donászi Aladárt, visszavitték a gyilkosságok helyszínére.
Vágólapra másolva!
A büntetés-végrehajtási bíró a Blikk információi szerint úgy döntött, hogy feltételesen szabadlábra kerülhet Bene László, vagyis a skálás gyilkos. Ez persze önmagában semmit sem jelent, többször is született ilyen döntés, csakhogy korábban, ahogy most is az ügyészség fellebbezett. Ezek után pedig nem engedték ki a börtönből, most azonban változhat a helyzet.
Vágólapra másolva!

A többszörös gyilkos – akit eredetileg életfogytiglanra ítéltek – bebörtönzésétől számítva legkorábban 20 év múlva szabadulhatott volna, feltételesen. A két évtized 2014 májusában telt le, ez idő alatt azonban

Bene nem tanúsított megbánást, sőt, elmondása szerint élvezte, hogy társával „élet és halál urai voltak".

Miután elfogták Bene Lászlót és társát Donászi Aladárt, visszavitték őket a gyilkosságok helyszínére. Fotó: Urbán Tamás

2017-es kihallgatásán kijelentette, inkább a börtön falai között marad addig, amíg meg nem kapja azt a több millió forintnyi összeget, amit rossz fogvatartási körülmények miatt ítélnek neki.

A Szegedi Törvényszék tegnap kiadott közleményében az áll,

sőt, nemrégiben a megbánását is kifejezte. Azt is hozzátették, hogy a kártalanításáért kapott összeg fedezi majd a lakhatását, valamint abból az elkövető a sértett hozzátartozóinak önként kártérítést fizet.

Az elhunyt egyetemista fiú édesanyja (81) a Bors munkatársaitól értesült az aktuális fejleményekről, amelyekkel kapcsolatban ezt nyilatkozta a lapnak:

Lehet, hogy a pénzével most úgy érzi, övé a világ, de ez biztosan gyorsan elfogy, nem tud majd megélni. Engem a másik két gyerekem és az unokáim tartanak életben, a férjemet 2011-ben elvesztettem, infarktus vitte el. Az ő halála is Bene László lelkén szárad" – mondta a nő.