Keresztekkel emlékeztek a veronai buszbaleset áldozataira

verona, veronai buszbaleset, olasz hatóságok
2017. január 20-án a veronai buszbalesetben tizenhat ember vesztette életét, egy súlyos sérült pedig márciusban, már a magyarországi kórházban hunyt el.
Vágólapra másolva!
A veronai buszbaleset áldozatainak szülei demonstrációt szerveztek a buszos túrát szervező cég székhelye előtt. A Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói három éve indultak el a kirándulásra – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A gyászoló szülők tizenhét keresztet állítottak fel kedden a kiránduláshoz a buszt és a sofőröket biztosító Pizolit Kft. kiskunfélegyházi székhelye előtt.

A szülőknek továbbra is rengeteg a megválaszolatlan kérdése, és attól tartanak, hogy a bűnösök nem fogják megkapni méltó büntetésüket.

Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Handout / Polizia Di Stato

Krizsány László, az egyik áldozat édesapja a Borsnak elmondta, hogy nincs olyan nap, hogy ne gondolna a gyerekére, de megfogadta, hogy az érzelmeiről nem beszél többé nyilvánosan.

– mondta a férfi.

Ahogy korábban írtuk, a gimnazistákat és a tanárokat szállító busz hazafelé tartott, amikor Verona közelében, az A4-es autópályán szalagkorlátnak és egy betonoszlopnak ütközött. Ezek után a busz kigyulladt. A balesetben tizenheten meghaltak.

A Ripost információi szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda V. Jánost, a busz egyik sofőrjét gyanúsítottként hallgatta ki.

Kiderült ugyanis, hogy a férfi apnoéban szenved, ezért nem tudta magát rendesen kipihenni, vagyis nem lett volna szabad hosszabb munkákat elvállalnia.

A gyanúsítást végül a Kecskeméti Járási Ügyészség megszüntette.

A Bors meg akarta keresni a Pizolit vezetőjét, de nem érték el.

Az Origo ott volt az ügy több olaszországi tárgyalásán, veronai tudósításainkat itt olvashatja.