Válogatott sportoló a Sziget Fesztiválon elkapott egyik holland díler

Teve utca, sajtótájékoztató, 2020.01.15.
Vágólapra másolva!
A rendőrök augusztus hatodikán, a Sziget Fesztiválon fogtak el két holland férfit, akik kábítószert árultak. A két díler sátrában, csomagmegőrzőjükben, és azt autójukban is rengeteg drogot találtak. A rendőrség a mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az ügyben befejezte a nyomozást.
Vágólapra másolva!

A fesztivál biztonsági őreinek tűnt fel, hogy az egyik sátorhoz feltűnően sok ember megy. Feltételezték, hogy kábítószert árulnak, ezért hívták a rendőröket. A hatóságok a sátorban rengeteg esctasy tablettát és marihuánát találtak, a dílerek még árlistát is írtak. Találtak még náluk két kulcsot, az egyik a csomagmegőrzőjüké volt, a másik pedig az autójuké.

A csomagmegőrzőben és a sátrukban összesen 2700 ecstasytablettát, 128 gramm - előre porciózott - marihuánát, műanyag fiolákban 451 marihuánás cigarettát, és a drog adagolásához, terjesztéséhez használt tasakokat találtak.

A két férfit ezek után őrizetbe vették, de nem voltak teljesen együttműködőek, nem voltak hajlandóak elárulni, hol van az autójuk. Ez már gyanús volt, ezért társhatóságok segítségével kiderítették a rendszámot. Hosszú keresés után, a III. kerületi Reményi Ede utcában megtalálták a kocsit, amit keresőkutyával vizsgáltak át.

Ebben csaknem négyezer ecstasy tablettát és műanyag fiolában 15 kilónyi marihuánás cigarettát találtak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a két nap alatt 20 kilónyi kábítószert foglaltak le, aminek a feketepiaci értéke megközelítőleg 100 millió forint.

Ez elég lett volna arra, hogy a fesztivál egy napi vendégeinek a felét elássák kábítószerrel.

A kábítószert egy szakértő is megvizsgálta, aki megállapította, hogy marihuánát és esctasyt foglaltak le a rendőrök, méghozzá itthoni viszonylatban kiemelkedő mennyiséget.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Később ismét kihallgatták a két férfi, akik elfogadták a szakértői véleményt, de a kereskedést nem ismerték el, de azt elárulták, hogy nem Magyarországon szerezték be a kábítószert.

Az egyikük elmondta, hogy a holland nemzeti atlétikai csapat tagja.

A rendőrség az ügyben befejezték a nyomozást, az iratokat vádemelési javaslattal elküldták az ügyészségnek. A két férfi akár 20 évre is börtönbe kerülhet.