Hárman éghettek halálra egy ausztriai házban, köztük egy magyar nő

2020.01.14. 15:28

Egy családi ház gyulladt ki ma hajnalban az ausztriai Voitsbergben. A házban hárman voltak, egy idős házaspár és magyar gondozójuk. Valószínűleg mind a hárman meghaltak az óriási tűzben - írja a helyi orf.

A tűzoltók hajnali három órakor hívta egy férfi azzal, hogy a szomszédja háza lángokban áll. Mire a tűzoltók kiértek, a lángok már több méteresek voltak - mondta Karl Gössler, a tűzoltóság szóvivője.

„Amikor megérkeztünk, láttuk, hogy a ház teljes terjedelmében ég. Nagyon erős szél volt, ami megnehezítette az oltást. Ráadásul attól tartottunk, hogy a szél beviszi a parazsat az erdőbe, ami nagyon veszélyes lett volna- tette hozzá.

A tűz erejét jól jelzi, hogy azt csak órák a telefonhívás után, délben tudták eloltani, ráadásul az oltáshoz egy darura is szükség volt.

A szóvivő azt is mondta, hogy

a házban élő házaspár, egy 87 éves férfi, és a 73 éves felesége, valamit az 53 éves magyar gondozójuk bennéghettek a házban.

Egyelőre azonban eltűntként tekintenek rájuk, vagyis még nem erősítik meg, hogy a három ember valóban a házban volt-e a tűz ideje alatt.

A házaspár fiáról és családjáról egy válságkezelő csoport gondoskodik.

A tűz okáról egyelőre nincs információ, a tűzvizsgálók most is a helyszínen vannak.