Hidvéghi Balázs: A svéd állam nem képes megvédeni az állampolgárait

Vágólapra másolva!
Ki kell mondani, hogy Svédországban az illegális bevándorlók beengedése katasztrófához vezetett, a beilleszkedésük pedig teljes kudarcot vallott - ezt mondta az Európai Parlament plenáris ülésén Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-frakciójának képviselője. A határokon átnyúló szervezett bűnözésről szóló vitában hozta a svéd helyzetet negatív példaként a magyar EP-képviselő.  
Vágólapra másolva!

Amint arra Hidvéghi Balázs emlékeztetett, Malmöben és több svéd nagyvárosban meredeken emelkedett az erőszakos bűncselekmények száma, miközben ezzel párhuzamosan arányosan épp Svédország fogadta be a legtöbb bevándorlót a 2015-ös migrációs válság óta eltelt időszakban - írja a Magyar Nemzet.

„Gyalázatos, szégyenletes az, hogy a politikailag korrekt sajtó és a baloldal elhallgatja és relativizálja ezeket a cselekményeket" – jelentette ki a politikus, aki élesen elítélte a baloldali véleménydiktatúrát.

A bevándorlók beilleszkedése kudarcot vallott, ugyanakkor a svéd állam nem képes megvédeni az állampolgárait – szögezte le Hidvéghi Balázs Strasbourgban.