A Fidesz-KDNP egyetért Orbán Viktor Gyöngyöspatáról tett kijelentésével

Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP teljes mértékben egyetért a miniszterelnökkel abban, hogy a Soros-hálózat által indított perben a gyöngyöspatai cigány családok számára megítélt százmillió forintos kártérítés "nagyon igazságtalan, a helyzetet nem oldja meg, és csak további feszültségeket szít" - mondta Hollik István szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.
Vágólapra másolva!

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a kormányfő csütörtöki évkezdő sajtótájékoztatója "sokaknak nem tetszett", a miniszterelnök szavai a gyöngyöspatai helyzetről pedig

"nagyon nem tetszettek a Soros-hálózatnak"

- jegyezte meg Hollik István, emlékeztetve arra is, hogy a "Soros György által finanszírozott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közleményben tiltakozott a miniszterelnöki mondatokkal szemben".

Szavai szerint

a Soros-hálózat feszültséget kelt a gyöngyöspatai cigányok között és a magyar államnak és a helyi önkormányzatnak is kárt okoz.

"Ők nem megoldani akarták a problémát, hanem a helyi cigányságot felhasználva támadni akarták a magyar államot" - hangoztatta a kereszténydemokrata politikus.

Úgy folytatta:

abban is egyetértenek a miniszterelnökkel, hogy felháborító, hogy a gyöngyöspatai romákon keresztül "pénzt húznak le, zsarolnak ki" a magyar államtól.

Rögzítette, hogy a Fidesz-KDNP nem vitatja a bíróság döntésének jogszerűségét, de ennek ellenére nagyon igazságtalannak és károsnak tarják a most kialakult helyzetet. Hollik István megjegyezte azt is, hogy

"a helyiek számára is érthetetlen, hogy egyesek "csak úgy" kapnak millió forintokat, míg mások keményen dolgoznak".

Álláspontja szerint ez komoly békétlenséget szülhet és már szült is a településen.

Hollik István szólt arról is, hogy a százmillió forint összegű kártérítés csődbe viszi a gyöngyöspatai önkormányzatot, amelynek évente 40 millió forint saját bevétele van. Egyben utalt arra, hogy a kormány megsegítheti Gyöngyöspata önkormányzatát, mert - mint fogalmazott -

"nem megengedhető, hogy a Soros-hálózat miatt egy önkormányzat csődbe menjen".

Ha a kormány talál olyan megoldást, hogy a gyöngyöspatai "büntetést" ne kelljen kifizetni azt a Fidesz-KDNP támogatni fogja - fűzte hozzá.

A kormánypárti politikus szintén kérdésre közölte: a Fidesz-KDNP szerint a rabok fogva tartásának nem megfelelő minőségére hivatkozva indult perek nyomán az elítéltek számára a megítélt pénzbeli kártérítések ügye "sérti a magyar emberek igazságérzetét". A Fidesz-KDNP egyetért a miniszterelnök erre vonatkozó csütörtöki szavaival is, és támogatja a kormányt abban, hogy megvizsgálja annak lehetőségét, hogy ezeket kártérítéseket ne kelljen a magyar államnak kifizetnie.