Csütörtökön több mint száz migráns próbált Magyarországra szökni

Vágólapra másolva!
Tizenkilenc esetben összesen 77 migránst fogtak el tegnap Bács-Kiskun megyében - írta honlapján a rendőrség. Emellett a migránsok Csongrád megyében is próbálkoztak, itt 38 határsértővel szemben intézkedtek.
Vágólapra másolva!

A magukat szír, egyiptomi, marokkói, afgán és libanoni állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be az ország területére - írta a rendőrség a Bács-Kiskun megyében elfogott migránsokról.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően

a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Tompa és Hercegszántó külterületén három esetben hét migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Forrás: police.hu

Csongrádban is próbálkoztak

A rendőrök harmincnyolc határsértővel szemben intézkedtek tegnap Csongrád megyében,

három embercsempész ellen pedig büntetőeljárás indult.

A férfiak afgán, szír, jemeni és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Emellett a járőrök három határsértőt fogtak el Makó külterületén, akik afgán állampolgárnak vallották magukat - írja a police.hu.

A férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért előállították őket a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult velük szemben.

Az egyenruhások továbbá Szeged külterületén

egy gépkocsi ellenőrzése során, a jármű utas-, valamint csomagterében öt személyt találtak megbújva.

A rendőrök a személyautót vezető férfit és két társát előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás. Kihallgatásukat követően a sofőrt őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

A szír állampolgárságú utasokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.