Magyar nőkkel erőszakoskodott egy palesztin férfi Budapesten

Vágólapra másolva!
Szexuális erőszak kísérletével és súlyos testi sértés kísérletével vádolják azt a fiatal, palesztin férfit, aki két évvel ezelőtt két, egyedül sétáló nőre is rátámadt Budapesten.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a vádlott, egy 32 éves palesztin férfi 2018. április 29-én a hajnali órákban a III. kerületben követni kezdett egy nőt. Belépett utána egy társasházba.

- olvasható dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében.

A nő könnyebben sérült meg,

de a szakértők szerint a támadás alkalmas volt súlyos sérülés okozására is.

Újabb próbálkozás

A férfi 2018. október 20-án hajnalban is lecsapott. Ezúttal a XIII. kerületben kezdett el követni egy nőt, akit egy lépcsőház előterében ért utol.

Őt is megtámadta, meg akarta erőszakolni.

Ez az áldozat is ellenállt, és sikerült kilöknie a férfit az ajtón. A nő könnyű sérüléseket szenvedett.

"A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen kétrendbeli szexuális erőszak bűntettének kísérlete és egy rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A vád szerinti bűncselekményeket a törvény – a halmazati szabályokra figyelemmel – kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti. A kerületi ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a vádiratban" - olvasható a közleményben.

A férfi 2019 szeptemberéig állt letartóztatás alatt, azóta bűnügyi felügyeletben van.