Vámosmikolai gyilkosság: bezúzták az arcát és a koponyáját és késsel is megszúrták az áldozatot

Vámosmikola
Vágólapra másolva!
Egy 77 éves, vámosmikolai nyugdíjast az utcájukban lakó nő és a párja verte meg olyan súlyosan, hogy belehalt a sérüléseibe. A fiatalok ezután az udvarban ásták el az asszony holttestét. Ahogy az Origo tegnap megtudta, a gyilkosok rossz körülmények között éltek, rablásokból tartották fenn magukat. A Pest Megyei Főügyészség indítványozta a 34 éves nő és a 21 éves férfi letartóztatásának elrendelését.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség közleménye szerint egy 34 éves büntetett előéletű nő és a 21 éves férfi élettársként élt együtt Vámosmikolán egy romos házban. Ahogy az Origo is írta, öbbször segített nekik kisebb dolgokkal a közelükben lakó 77 éves egyedül élő asszony.

Ez történt a gyilkosság napján

Vallomásaik alapján január 6-án, héfőn

a nő ellopta a nyugdíjas pénztárcáját és a hűtőjében tárolt élelmiszerét is, azért az idős asszony megfenyegette.

Azt mondta, ha nem adja vissza neki, amit elvett, feljelenti a rendőrségen.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A fiatal nő élettárása tartott a feljelentéstől, ezért másnap, január 7-én kedden áthívta a nyugdíjast a házukba azzal, hogy megtalálták az ellopott pénztárcáját. Amikor az asszony megérkezett hozzájuk , közösen megtámadták.

Bezúzták az arcát és a koponyacsontját és késsel is többször megszúrták.

Az idős asszony a helyszínen meghalt.

Gyilkosai a holttestet egy szemeteszsákba csomagolták és elásták házuk hátsó részén.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Aljas indokból elkövetett emberölés

"A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

aljas indokból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel

gyanúsítja a nőt és a férfit. A Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a letartóztatásukat mivel megalapozottan feltehető, hogy jelenlétük az eljárás során más eszközzel nem biztosítható illetve fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon újabb bűncselekményeket követnének el" - olvasható a közleményben.