Szanyi Tibor szerint feketén kapnak fizetéskiegészítést az MSZP vezetői

SZANYI Tibor
Budapest, 2019. május 26. Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti konferenciaközpontban 2019. május 26-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van - állítja a szocialista pártból hétfőn kilépő Szanyi Tibor.
Vágólapra másolva!

minderről Szanyi Tibor beszélt az Azonnali-hu-nak adott interjújában. Beszélt arról is, hogy a pártelnökség különböző tagjainak több mint kétharmada több pénzt kap, mint más elnökségi tagok.

Titkos pénzügyi megállapodásokat említett Szanyi Tibor Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Arra a kérdésre, hogy mit adtak cserébe azt válaszolta,

Szanyi szerint ez az elnökségi gyakorlat a szavazati arányokon is nagyon látszott. Úgy látja, hogy ennek az eredménye, hogy második lett az EP-listán, és nem az első.

Mint arról korábban beszámoltunk, egymás után hagyják ott az MSZP-t a korábban meghatározó politikusai, miközben a párt támogatottsága soha nem látott mélypontra zuhant.

A szocialistákból elege lett Szanyi Tibornak, Botka Lászlónak és Szöllősi Istvánnénak is.

Az elmúlt időszakban tapasztalható sorozatos kilépések mögött Gyurcsány Ferenc erősödő és megosztó szerepe áll: míg sokan a Demokratikus Koalícióba lépnek át, addig mások – éppen az ő növekvő befolyása miatt – tőle független, alternatív politikai formációkat keresnek.
Gyurcsány Ferenc célja egyértelmű, egy általa vezetett ellenzékkel akar nekifutni a következő országgyűlési választásnak – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője.

Gyurcsány Ferenc célja az MSZP végleges eltüntetése, és jól láthatóan az MSZP-vezérkar nem is akar ennek ellenállni.