A kormány a jövőben is fellép a bevándorlás és a bevándorlást ösztönző tevékenységek ellen

Vágólapra másolva!
A kormány tudomásul veszi a Kúria döntését, ugyanakkor továbbra is úgy gondolja, hogy a bevándorlás súlyos kockázatokat jelent Magyarország és Európa jövője számára - mindezt azzal kapcsolatban közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda, hogy egy személyiségi jogi perben a Magyar Helsinki Bizottságnak adott igazat a legfelsőbb bírói fórum. A kormány a jövőben minden lehetséges eszközzel fel fog lépni a migráció, és minden olyan tevékenység ellen, amely azt ösztönzi. A népszavazás és a nemzeti konzultációk eredményei egyértelműen megmutatták, hogy a magyarok nem akarnak bevándorlást, és szeretnék megőrizni Magyarországot magyar országnak.
Vágólapra másolva!

A kabinet azt is közölte, hogy a Magyar Helsinki Bizottság számos alkalommal kezdeményezett bevándorláspárti akciókat.

  • A Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje 2015-ben két bangladesi bevándorló képviseletében beadványt nyújtott be a strasbourgi bíróságnak a magyar állam ellen.
  • A Magyar Helsinki Bizottság ellenezte és fellépett a déli határzárról szóló döntés ellen, nyílt levélben is tiltakozott ellene. Máshol vezetőjük úgy fogalmazott, hogy „a bevándorlás nem egy káros jelenség".
  • A Magyar Helsinki Bizottság erőteljesen támadta a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációt, amely fontos lehetőséget jelentett arra, hogy a magyarok elmondhassák a véleményüket a migrációról. Arra kérték a magyar állampolgárokat, hogy üresen küldjék vissza a válaszborítékokat.
  • A Magyar Helsinki Bizottság internetes oldalt is indított a konzultáció ellen, „bevándorló vagyok" néven.
  • A Magyar Helsinki Bizottság beszámolói alapján csak 2018-ban több mint 114 millió forint támogatást kapott a Soros György által finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítványoktól. Arról a milliárdosról van szó, aki korábban azt szorgalmazta, hogy az Európai Unió fogadjon be egymillió bevándorlót évente. Soros György a betelepítési kvóta mellett is érvelt, és úgy fogalmazott: terve megvalósításában a nemzeti határok jelentik az akadályt.