Gesztesi Károly halálán gyalázkodott Karácsony Gergely kinevezettje

Vágólapra másolva!
Gesztesi Károly halálával kapcsolatban tett felháborító kijelentéseket Egerfai József MSZP-s politikus, akit Karácsony Gergely főpolgármester delegált néhány hete a Budapest Dísz- és Közvilágítási Kft. felügyelő bizottságába - derült ki az Origo birtokába került Facebook-bejegyzésekből. Egerfai, aki korábban a Gyurcsány-párti Vadai Ágnes férje volt, többek között olyan kijelentéseket tett, hogy össztársadalmi hasznosság szempontjából van különbség halott és halott között. Egerfai 1994-2010 között volt az MSZP fővárosi képviselője.
Vágólapra másolva!

Van fontos és kevésbé fontos halott? - kapta meg a kérdést egy neves balliberális személytől Egerfai József a közösségi oldalán, miután Gesztesi Károly múlt szombati halála kapcsán többek között arról írt, hogy őt csak komoly művészek halála foglalkoztatja. Egerfai minderre azt válaszolta, hogy

Az ismert balliberális személyiség a bejegyzés szerint nagyon felháborodott Egerfai megjegyzésén, és közölte, hogy

Egerfai József Gesztesi Károly halálával kapcsolatos bejegyzéseit alább olvashatják.

Így kezdődött Egerfai ámokfutása Forrás: Origo

A műsorismétlés, amire Vadai Ágnes volt férje utal, arra vonatkozik, hogy az RTL - feltűnően ízléstelenül - Gesztesi Károly halála után két nappal megismételt egyik csatornáján egy olyan régebbi műsort, amelyen a drámai körülmények között meghalt színészen viccelődtek.

Így folytatódott a beszélgetés Forrás: Origo

Így próbált aztán mentegetőzni Egerfai József Forrás: Origo

Természetesen nem érdemes elemezni ezt a rémisztő ízléstelenséget hosszabban. Normális embernek nem jut eszébe sem pro, sem kontra halott embereket összehasonlítani. Azon sem lehet vitatkozni, hogy a halál utáni tisztességes emlékezés minden embernek jár. Annyit azért mégis érdemes hozzátenni, hogy Gesztesi Károly nem egy teljesítmény nélküli celeb volt, hanem az egyik legjobb magyar színész, aki a Vígszínháztól kezdve a József Attila Színházig rengeteg helyen játszott, Shakespeare-t és Arthur Millert is, komoly partnerekkel és rendezőkkel dolgozott, például az Oscar-díjas Szabó Istvánnal.

De kicsoda is Egerfai József? Egerfai Józsefet a széles közvélemény úgy ismerhette meg, mint Vadai Ágnes volt férje.

Egerfai 1994-2010 között volt az MSZP fővárosi önkormányzati képviselője.

2013-ban kilépett a szocialistáktól, majd pedig a DK soraiban folytatta. Később szakított Gyurcsányékkal is, és visszatért az MSZP XIII. kerületi szervezetébe. 2019. december 11-én Karácsony Gergely főpolgármester a Budapest Dísz- és Közvilágítási Kft. felügyelő bizottsági tagságába delegálta Egerfait. A főpolgármester döntését támogatta a balliberális többségű közgyűlés.

Egerfai József neve 2011-ben azzal került a hírekbe, hogy nyomozást indított ellene az V. kerületi rendőrkapitányság azon megbízási szerződések miatt, amelyet a fővárosi tulajdonú Parking Kft.-vel kötöttek meg. Egerfai József négymillió forintot vett fel 2009-ben a fővárosi tulajdonú Parking Kft.-től tanácsadás címén.