Durva verekedéssé fajult egy családi vita Tiszacsegén

Vágólapra másolva!
A Debreceni Járási Ügyészség garázdaság és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat azok ellen a testvérek ellen, akik durván megverték anyjuk élettársát.
Vágólapra másolva!

A tiszacsegei férfi élettársi kapcsolatban élt a három testvér anyjával. Július 14-én, este

az anya és párja összevesztek, melyet a férfi részegen provokált ki. Az asszony megijedt, ezért bejelentést tett a rendőrségre és lányát is értesítette a történtekről.

Az asszony lánya ezután szólt a két fiútestvérének, akik elindultak a városba, hogy megkeressék a férfit, mert időközben elment otthonról.

Egy közeli dohányboltban találtak rá, ahol szeszesitalt vett, majd egy ott lévő ismerősével beszélgetni kezdett az üzlet előtt. Amikor a két fiatal férfi meglátta őt, odarohantak hozzá és hangosan szidni kezdték.

Aztán rátámadtak feszítővassal és vascsővel. Többször megütötték és ököllel is fejbevágták. Ekkor odaért a lánytestvérük is, aki gázspray-vel fújta le a férfit, majd többször belerúgott a lábába.

A három testvér egy ideig tovább szidta anyjuk élettársát, majd mindannyian elsétáltak.

A férfi a koponyáján repesztett, illetve a felső ajkán zúzódásos és hámhorzsolásos, illetve a bal combján zúzódásos,

könnyebb sérüléseket szenvedett.

Azonban ez csak a szerencsének köszönhető, a támadás eszközei súlyosabb sérüléseket, akár halált is okozhattak volna, és a szándékuk is ez volt. A három testvér erőszakos, agresszív viselkedése megbotránkoztatást keltett másokban.

A testvéreket kihallgatták, beismerték bűnösségüket. Az ügyészség társtettesként, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat ellenük a Debreceni Járásbíróságon. Mindhármuk számára felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, emellett a feszítővas, vascső, és gázspray elkobzását javasolta - írja az Ügyészség oldala.