Rosszul szerelhették össze a Nagykanizsán meghalt család fűtésrendszerét

Tűzoltók és rendőrök egy családi ház előtt a nagykanizsai Rákóczi utcában 2020. január 7-én, miután az épületben feltehetően füstgázmérgezésben hárman meghaltak. MTI/Varga György
Tűzoltók és rendőrök egy családi ház előtt a nagykanizsai Rákóczi utcában 2020. január 7-én, miután az épületben feltehetően füstgázmérgezésben hárman meghaltak
Vágólapra másolva!
Kedden találták rá arra a Nagykanizsai családra, akik szén-monoxid-mérgezésben haltak meg. A Blikk információi szerint rosszul szerelhették össze a ház fűtésrendszerét, ezért szivároghatott a szén-monoxid.
Vágólapra másolva!

A fiatal pár szomszédai értesítették a rendőrséget, hogy napok óta nem látták őket.

A hatóságok találták meg otthonukban Istvánt, Adriennt és a két éves gyereküket.

A háznál még ma is ott voltak a rendőrök és a katasztrófavédők, valamint egy kéményseprő is kiment.

"Éppen Szombathelyen voltunk, amikor hazaértünk, az utca le volt zárva, a kapunk pedig le volt emelve a helyéről. Azt gondoltuk, hogy betörtek hozzánk, csak ezután hallottuk, hogy mi történt.

Adrienn egyetemen tanított, emellett szépen nevelte a kislányukat Pistivel.

Mindketten illemtudó, szorgalmas emberek voltak, az utcában mindenkit nagyon megrázott a halálhírük" – mondta a Blikknek a szomszédban élő asszony.

Állítása szerint a házban teljesen új volt a fűtésrendszer, szóval valószínű, hogy az összeszerelés nem volt megfelelő, ezért áramolhatott vissza a gáz a kazánba.

Forrás: MTI/Varga György

Az utca másik oldalán élő férfi csak látásból ismerte a családot.

– mondta a férfi, majd hozzátette, hogy a család a munka miatt költözött Nagykanizsára pár évvel ezelőtt. Maguk újítgatták fel a házukat.

A rendőrség nyomozást indított az esettel kapcsolatban halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt.